Ezekkel készülj elő, ha grillpartit tartasz a hétvégén

Ha hétvégén jönnek a haverok, vagy családi összejövetel lesz, irány ki a szabadba, elő a grillsütőt és indulhat a grillezés! Cikkünkben adunk pár tippet, mit érdemes már korábban előkészíteni, és mitől lesz igazán jó egy grillparti.

 

 

Húsok

 A minőségi alapanyagok megválasztása a legfontosabb. Semmiképpen se a mélyhűtő mélyén lapuló húst olvasszuk fel, válasszunk frisset!
Grillezéshez ne füstölt húsárút válasszunk, ezek ugyanis a magas hő hatására nitrozamin vegyületeket termelnek, amik rákkeltőek.

Minden húsnak megvan a maga grillezési technikája. Mielőtt bevásárolnánk, érdemes utánajárni az egyes húsok elkészítésének.

Kaphatunk előre pácolt húsokat, de mi magunk is bepácolhatjuk a húst, ám ilyenkor is van egy-két fontosabb szabály, amit érdemes betartanunk.

Az előre pácolt húsokkal nekünk már kevesebb dolgunk lesz, de egy saját készítésű páccal, biztosan nagy sikere lesz a grillpartynak.

Túl a húson

Grillezni nem csak húst, hanem zöldségeket és sajtokat is lehet. Ha sajtokat grilleznénk, fontos, hogy a kemény fajtából válasszunk, vagy erre a célra megfelelő grillsajtokat. Zöldségek grillezésénél csak a frisset válasszuk. Népszerű grillzöldségek a gomba, cukkini, padlizsán, paradicsom, tök, krumpli.

Grillezés mellé remek kísérő a saláta is, amit a grillezés előtt már elkészíthetünk. A paradicsomsaláta, a tzatziki és a vegyes saláták a legnépszerűbbek. Ha salátát készítenél itt találsz pár receptet hozzá.

 

A grillsütő

Gázos vagy faszenes?

A grillsütőnket, legyen az gázos vagy faszenes, tisztítsuk meg a grillezés megkezdése előtt.
A gázos esetében egyenletes sütés érhető el kevesebb időn belül, nem szükséges hosszas előkészület sem, a hőfoka szabályozható, és nem kormol olyan mértékben, mint egy faszenes grill, így könnyebb a tisztán tartása is. Viszont ezzel a tulajdonsággal a hamisítatlan faszenes füstös íztől is el kell majd búcsúznunk. A faszenes grillek mellett szól azonban az is, hogy külön programot jelent az előkészületük, ezzel pedig hangulatot teremtenek, illetve lehet, hogy büszkébbek is leszünk majd a sütésünk eredményére, hiszen nagy munka volt vele.

Bármelyik is van otthon, ne felejtsük el a gázpalackot, vagy a faszenet!

 

Hűsítő italok

A grillparty elengedhetetlen kelléke a frissítő. Érdemes már előző este berakni az italokat a hűtőbe, hogy ezzel ne legyen gond. Fontos, hogy a nagy melegben próbáljuk meg mellőzni a szénsavas üdítőket, illetve az alkoholos italokat. Igyunk ilyenkor vizet, szörpöket, gyümölcsleveket.

 

Amennyiben további grilltippre lenne szükséged keress minket bátran, segítünk!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.