A gulyással hogy állsz? Van egy jó hírünk

Ahány konyha, annyiféle gulyás létezik. Nálunk is készül saját recept alapján, ezt Kámoni betyárgulyásnak hívják… És ezt most miért említettük meg? Mert végre Hagyományok-Ízek-Régiók védjegyet kapott az alföldi gulyás. Ami sokak szerint az igazi magyar gulyás… Ebbe ugyanis csipetke és marhahús kerül.

De azért talán sertésből sem rossz, főleg, ha egy kis jó magyar erős paprika is hozzájárul az ízhez. No meg egy kis csülök. Ahogy azt már többször írtuk, a csülkös gulyás azért lesz olyan finom, mert a zsírszövetekben van az igazi íz. De ettől a tulajdonságától még nem lesz zsíros a levesünk. Ellenkezőleg: sokkal tartalmasabbá, kiadósabbá válik. És egy kicsit kocsonyássá is, ami megint csak pluszt ad a gulyásnak.

Csülök-Kámon_Hús_Szombathely

A csülök is mehet a gulyásba

Sőt, ha még egy kis házi kolbász is kerül bele, akkor pedig igazán betyáros lesz. Persze a csipetke is remek bele, ha otthon készítenéd, feltétlenül tegyél bele.

Chef kedvencei

A Kámoni betyárgulyás

Mi a csülköt, a hús alapanyagot adjuk hozzá, nézz be hozzánk a húsboltba! Receptet itt találsz. Ha pedig megkóstolnád az igazi Kámoni betyárgulyást, várunk az Omlettben.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.