Az már gyanús ha túl olcsó a húsvéti sonka, legyünk körültekintők a vásárláskor.
Ha a sonka kilónkénti ára olcsóbb, mint egy kiló nyers sertéscomb nyugodtan gyanakodhatunk – hívják fel a szakemberek a vásárlók figyelmét. Az sem jó ha a pénzünkért nem kapunk minőséget. Érdemes ezért ismert hentesnél vásárolni, olyan helyen, ahol egyébként is beszerezzük a húsárut.
>>> Várjuk a húsvéti sonkát vásárlókat Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében. <<<
Korábban már beszámoltunk arról, hogy egyes alkalmi árusok miként verik át a gyanútlan vásárlókat. Most szeretnék arra felhívni a figyelmet, hogy nem mindegy, mit nevezünk sonkának. A Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal meghatározása szerint: „a sonka a pácolt és a füstölt húsok csoportjába tartozik, a disznó combját vagy lapockáját értjük alatta.” Előírások szerint a só tartalom nem lehet túl nagy és a kötözött termékeknél a páclé sem haladhatja meg a 25 százalékot.
A minőség ellenőrzésekor viszont, a vásárlás előtt az ár a leginkább irányadó.
A kínálatról és az árakról érdeklődjön a Szombathelyen, a kámoni húsboltban. Vásároljon megbízható hentesnél!