A sütnivaló kolbász nem igényel pácolást, könnyen beszerezhető, és a grillezése is egyszerű. A nagy áruházakban többnyire előre csomagolt grillkolbászokat kínálnak, nálunk a házi készítésű megy. Mutatjuk, milyen esetekben viszik ezeket leginkább.
A spontán szervezett grillpartikon rendszerint sütnivaló kolbász az étel. Mivel pácolást nem igényel, így a hűtőből mehet egyenesen a rácsra.
Mások a sütnivaló kolbászt inkább bizonytalan vendéglétszám esetén viszik. Ilyenkor a grillhúsok mellett a házi finomság is ott van biztonságnak, tartaléknak, hogy senki ne maradjon éhesen. Ha a grillkolbász ugyanis nem kerül a rácsra, lefagyasztható. Tehát fölöslegesen nem kell megsütnünk, eltehetjük későbbre. Szemben az előre pácolt grillhúsokkal.
Házi készítésű kámoni grillkolbászok
Ha tehát spontán a grillparti vagy bizonytalan a vendéglétszám, és gazdaságos sütögetést szeretnénk, válasszunk házi grillkolbászt.