Ha biztonytalan az időjárás, de grillezést terveztünk be

Szezonindító grillezéshez inkább a kolbászt válaszd a pácolt hús helyett. A grillkolbász ugyanis akkor is eltehető későbbre, ha mondjuk a bizonytalan időjárás miatt el kell halasztani a partit. És, amint látjuk, mostanában elég bizonytalan az időjárás…

Ugyanakkor az is a sütnivaló kolbász mellett szól, hogy akár a sütőben is elkészíthetjük. Vagyis, ha a kertbe tervezett bulit inkább a lakásban tartanánk meg, az ételt egyszerűen elkészíthetjük bent is.

Vagy választhatjuk azt a megoldást is, hogy gyorsan megsütjük a kolbászokat kint a grillen, majd bent fogyasztjuk el azokat – csak, hogy a faszénen sült hús íze meglegyen. A kolbász ugyanis hamar elkészül. 20 percnél többet nem kell a grill mellett állnunk.

Házi készítésű “grilleznivalók” a húsboltunkban

Egyébként a pácolt csirkemell is jó megoldás lehet ilyen esetekre. Pár percnél ennek megsütésére sem kell több időt szánni.

Válaszd bármelyik megoldást is, nálunk, Szombathelyen a Kámon-Hús hentesüzletében mindkettőből van választék. A húsok házi pácolását már megkezdtük, és a kámoni grillkolbászok is folyamatosan készülnek.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.