Ha meglátod a kolbászokat a húsboltban…

Ha bemegyünk a húsboltba és meglátjuk a lelógatott kolbászokat, rendszerint arra gondolunk, milyen remek lenne azokat friss kenyérrel elfogyasztani. Ez valóban így van, a kolbász tényleg komoly ízélményt nyújt így is. De ne felejtsük el azt se, hogy a füstölt finomságok feltétként és kiegészítő hozzávalóként is kiválóan hasznosíthatók.

Karajba töltve például nagyon extra ételt készíthetünk. Nem is kell hozzá nagy tudomány. Ráadásul a kolbász és a karaj is egy helyről beszerezhető. A fűszerezés pedig megint csak nem igényel különösebb tudást.

De lencse- vagy babfőzelék feltétjeként is remek lehet a füstölt kolbász. Ráadásul ha a kolbászt együtt főzzük a főzelékkel, az ízesítésre sem kell túl sok gondot fordítanunk. Ezt megteszi helyettünk a kolbászunk.

Hasonló a helyzet a leveseknél is. A kolbászkarikákkal felturbózott krumplileves vagy a kámoni betyárgulyás kivételes ízű lehet.

Kámoni kolbászok

Már ha jól választunk füstölt árut. Ebben segítünk a szombathelyi boltunkban. Úgyhogy kérdezzetek bátran, ha betértek hozzánk!

A tippekre visszatérve: a kolbász remek ízt ad a rakott krumplinak is, de töltött káposztához is kiváló. Ahogy egy reggelire készített sült tojásba vagy egy nyáresti lecsóba…

Gondoljatok ezekre a finomságokra is, ha jöttök hozzánk, és meglátjátok az ajtóval szemben, a pult mögött lelógatott kolbikat! 🙂

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.