Ha a pörköltet szereted, valószínűleg tokányt és ragut is szívesen fogyasztasz

A napi Omlett menüben rendszeresen kínálunk ragut, tokányt és pörköltet is. Sokan rendelitek is ezeket a finomságokat, de vajon tudjátok-e, hogy melyikre mi jellemző.

Elsőre mindegyiket pörköltnek mondanánk, pedig van különbség. A tokányba például nem kerül pirított vöröshagyma, és a hús is inkább párolódik. A paprika helyett a bors és a majoránna a domináns fűszer. Plusz a tokánynál a hús nagyjából ceruza vastagságú és körülbelül 5 centiméter hosszú csík.

Szemben a raguval, amibe már kockaként kerül a hús. Fűszerpaprikát ebbe az ételbe se tesznek, és a főzés közben nem pirítják többször vissza a zsírjára. De jellemző rá a sűrű szaftos állag.

DSC_0191

Egy kámoni specialitás

Ha nagyon ízletes ragut szeretnénk, akkor úgy vágjuk a húst, hogy a felülete sima legyen. Így nem főnek ki az igazi ízek. A kockák ideális mérete nagyjából 3 centiméter. De nem probléma az se, ha nagyobbra sikerül, hiszen hosszan főzzük. A jó ragu titka ugyanis a kitartó főzés vagyis inkább párolás. Minél több idejük van a fűszereknek és a húsnak összeérnie, annál ízletesebb lesz az ételünk. Tehát ha ragut készítünk, inkább kevesebb folyadékot használjunk, de az legyen jó ízes. Ez ad remek szaftot a húsunknak.

Készítenél, kóstolnál ragut, tokányt vagy egy jó pörköltet. A húsboltunkban beszerezheted a főzéshez szükséges alapanyagot, míg a Omlettben készen rendelhetsz ilyen finomságokat.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.