Ha ragaszkodsz a rántott húshoz… – Ezeket a bundákat is próbáld ki!

A rántott húst szeretjük. Nem is nagyon vagyunk hajlandóak lemondani róla, ha a vasárnapi ebédről van szó. Amennyiben ez így van, legalább próbáljunk kis más panírokat is. Mutatunk néhányat, amik talán tetszeni fognak.

A hús panírozásának számos formája létezik. Mégis a liszt-tojás-zsemlemorzsa variációt használjuk a legtöbben. Néha készül bécsi szelet is, aminek a panírját ugye a liszt és a tojás adja. De azért ennél többet is tehetünk azért, hogy kicsit feldobjuk a vasárnapi rántott húst.

Például tehetünk a panírba köményt vagy szezámmagot, esetleg zöldfűszereket. Ezek a legegyszerűbb módosítások. De kipróbálhatunk más bundákat is. A sörtészta is szuper. Ha ilyet készítenénk, akkor a tojás sárgáját keverjük el sörrel. Adjunk hozzá lisztet. A megmaradt fehérjét pedig verjük habbá, és keverjük össze az így kapott két hozzávalónkat. A húsunkat a bundázás előtt lisztezzük be egy kicsit, azután forgassuk meg a sörtésztában, és mehet a sütés.

bunda1

Bevállalalósabbaknak ajánljuk a pankóbundát

Ez egy kínai eredetű panír. Pankólisztből készül. A panírozás pedig rendkívül egyszerű vele. Annyi az egész, hogy ezt lisztet vízzel összekeverjük, és már bele is márthatjuk a húsunkat. Ezután pedig süthetjük a forró olajban.

Persze a bundát variálhatjuk úgy is, hogy gombaport vagy valamilyen sajtot teszünk a keverékünkbe. Ez utóbbihoz parmezánt ajánlunk.

Végül érdemes kipróbálni a krumplival gazdagított panírt. Reszeld le a krumplit a tojáshoz. És így végezd el a panírozást. Igazán gazdag, kiadós ételt kapsz.

Ha otthon kipróbálnál más panírozási módokat, de bizonytalan vagy az ízeket illetően, kóstold meg a Jazz Chicken bundázott csirkerészeit: magvas, csípős és parmezános bundába “öltözött” combokat és szárnyakat is találsz a kínálatban.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.