Hamarosan András napja… Tudjátok, mit jelent ez?

Azt, hogy hivatalosan is megkezdődik a disznótoros ételek ideje. A hagyományok szerint ugyanis november 30-ától szokás disznót vágni. Vagyis András-nap után készülnek(tek) azok a szuper házi, szinte utánozhatatlan disznótoros finomságok. Igaz, manapság már korábban is kaphatók ilyen ételek.

De sokan mégis november végén, december elején kapnak kedvet a hurkához, a sült kolbászhoz vagy mondjuk a kocsonyához. Lehet, hogy ez a régi szokások miatt van így – nem tudni. Egy biztos: november környékén nálunk is nagyobb adag kolbászt és hurkát kell sütni…

Persze nem csak a bisztróban érezhető ilyenkor a disznótoros ételek iránti nagyobb érdeklődés: alapanyagként, otthoni sütésre is többen viszik.

Egy jó kis véres vagy májas hurka friss ropogós kenyérrel… Talán egy kis pálinka vagy forralt bor kíséretében. Igazi lakoma tud lenni.

Hurka és sült kolbász a bisztróban

Ha kedvet kaptál a disznótoroshoz, nézz be hozzánk! Akár helyben fogyasztanál, akár otthonra vinnél, segítünk.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.