Hat grilltipp, amit jó, ha tudsz

Összegyűjtöttünk pár jó tanácsot a grillezéshez. Aprónak tűnő dolgok, de sokat számítanak.

– Először is a grillezéshez használt hús mindig friss legyen. Nem ajánlott mélyhűtött húst használni. A sütéshez szánt szeleteket lehetőleg a felhasználás napján, legfeljebb előtte nap vásároljuk meg.

– Lángoló faszénen ne grillezz! Csak akkor tegyük a rácsra húst, ha már fehérré vált a faszén, illetve parázslik, izzik.

– Sütéskor inkább kevesebb húst tegyél a grillrácsra. Ugyanis ha összeérnek a húsok, nem sülni, hanem párolódni fognak.

– A grillen lévő húsokat ne villával forgassuk, használjunk inkább csipeszt. Ha szurkáljuk, félő, hogy kifolyik a húslé, ami pedig igazán ízletessé teszi.

– És végül: az elkészült grillhúsokat ne tálaljuk egyszerre. Hagyjuk kicsit pihenni. Így ízletesebb lesz, és a rostok is rugalmasabbá válnak.

– Ha a sütéskor véletlenül kicsit megégett a hús, a szenes részt vágjuk le. Ezek a részek ugyanis ártalmasak az egészségre.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.