Összegyűjtöttünk pár jó tanácsot a grillezéshez. Aprónak tűnő dolgok, de sokat számítanak.
– Először is a grillezéshez használt hús mindig friss legyen. Nem ajánlott mélyhűtött húst használni. A sütéshez szánt szeleteket lehetőleg a felhasználás napján, legfeljebb előtte nap vásároljuk meg.
– Lángoló faszénen ne grillezz! Csak akkor tegyük a rácsra húst, ha már fehérré vált a faszén, illetve parázslik, izzik.
– Sütéskor inkább kevesebb húst tegyél a grillrácsra. Ugyanis ha összeérnek a húsok, nem sülni, hanem párolódni fognak.
– A grillen lévő húsokat ne villával forgassuk, használjunk inkább csipeszt. Ha szurkáljuk, félő, hogy kifolyik a húslé, ami pedig igazán ízletessé teszi.
– És végül: az elkészült grillhúsokat ne tálaljuk egyszerre. Hagyjuk kicsit pihenni. Így ízletesebb lesz, és a rostok is rugalmasabbá válnak.
– Ha a sütéskor véletlenül kicsit megégett a hús, a szenes részt vágjuk le. Ezek a részek ugyanis ártalmasak az egészségre.