Hírek

Savaria Karnevál – Ókori Római gasztronómai- 2.rész

Végre itt a Savaria Történelmi Karnevál, aminek apropóján utánajártunk mi is egy kicsit az ókori Róma gasztronómiájának. Cikksorozatunkban lesz szó étkezésről, étkezési szokásokról, alapanyagokról, konyhaművészetről és rengeteg érdekességről a római nép életéből.

Ókori római gasztronómia- edény a tároláshoz

Ókori római gasztronómia- Az ételek tárolása ehhez hasonló edényekben történt

 

2019.08.23.Tovább olvasom

Konyhai hulladékok- Neked milyen gyakran telik meg a szemetesed?

Minden háztartásban nagy problémát jelentenek a konyhai hulladékok. Sajnos egyre több és több hulladékot termelünk, ami egy kis odafigyeléssel lényegesen lecsökkenthető lenne. Érdemes tehát egy-két praktikát bevetni, hogy elkerüljük a pazarlást és a hulladék felhalmozását.

2019.06.26.Tovább olvasom

Védjük együtt a Földet! – Ezeket tettük mi a környezetünkért

Napjainkban egyre sürgetőbbé és fontosabbá vált, hogy olyan intézkedéseket vessünk be, amivel megóvhatjuk a Földünket. A mi kis csapatunk is igyekszik minden lehetőséget megragadni, így a következő hetekben a környezetvédelem fontosságára hívjuk fel a figyelmet. Bemutatjuk, milyen intézkedéseket hoztunk, amivel csökkentjük az ökológiai lábnyomunkat, illetve adunk pár tippet, mivel segíthettek ebben ti is.

 

2019.06.19.Tovább olvasom

Ezekkel készülj elő, ha grillpartit tartasz a hétvégén

Ha hétvégén jönnek a haverok, vagy családi összejövetel lesz, irány ki a szabadba, elő a grillsütőt és indulhat a grillezés! Cikkünkben adunk pár tippet, mit érdemes már korábban előkészíteni, és mitől lesz igazán jó egy grillparti.

 

 

2019.06.13.Tovább olvasom

Ha sonkát főzöl, ezeket ne felejtsd el!

A húsvét egyik alapvető ünnepi fogása a sonka, ami mellé tojást, kalácsot és tormát is szokás fogyasztani. De vajon mindent tudtál eddig a sonkáról? Ebben a cikkben megtalálhatod a fontosabb információkat, ami megkönnyítheti a húsvéti készülődést.

2019.04.17.Tovább olvasom

Ilyen volt az I. Kámon-Hús Kolbásztöltő Mustra

Idén először került megrendezésre a Kámon-Hús Kolbásztöltő Mustra, ahol a kolbászé volt a főszerep. Cikkünkben a kolbászcsodák és a csapatok, illetve egy rövid beszámoló is található az eseményről. A bejegyzés végén a linkre kattintva további képek, illetve egy videós összefoglaló is elérhető.

2019.02.12.Tovább olvasom

I. Kámon-Hús Kolbásztöltő Mustra

Megrendezésre kerül az első KÁMON-HÚS KOLBÁSZTÖLTŐ MUSTRA, ahova mindenkit szeretettel várunk!
Jelentkezni csapatban lehet és természetesen a nyertesek díjazásban is részesülnek!
Részletek a cikkünkben!

2019.01.23.Tovább olvasom

Még nincs késő egy jó kocsonyához

Bár a kocsonya leginkább a karácsonyi szezonban aktuális, nálunk még mindig nagyon népszerű januárban is.
Biztosan mindenkinek van egy jól bevált receptje, de most röviden leírjuk a kocsonya készítés titkait.

2019.01.11.Tovább olvasom

A klasszikus sült kolbásznak nincs párja, de azért az újdonságokat is érdemes megkóstolni

A grillszezonnak ugyan lassan vége, de ez nem azt jelenti, hogy a kolbászsütés időszaka is befejeződött. Sőt, október az igazi “kolbászos” hónap. A sörfesztiválok sokak kedvét meghozzák a kolbászoláshoz. Meghát a múltbéli szokások is hatással vannak ránk. Régen októberrel kezdődött az az időszak, amikor a nyári meleg elmúltával újra vágtak disznót, így ilyenkor már készültek friss sütnivaló kolbászok. Meg hurka is.

2018.09.27.Tovább olvasom

Ha T-bone steaket készítenél otthon – Nálunk beszerezheted az alapanyagot

Nem sok húsboltban kapni Szombathelyen T-bone steaket… Pedig a kicsit ínyencebbek szívesen készítik otthon. Legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Most, hogy nálunk kapható, sokan lecsapnak az alapanyagra. Érthető is, hiszen a sütése nem bonyolult, az ízélmény pedig átlag feletti.

2018.09.25.Tovább olvasom