Hírek

Hamarosan András napja… Tudjátok, mit jelent ez?

Azt, hogy hivatalosan is megkezdődik a disznótoros ételek ideje. A hagyományok szerint ugyanis november 30-ától szokás disznót vágni. Vagyis András-nap után készülnek(tek) azok a szuper házi, szinte utánozhatatlan disznótoros finomságok. Igaz, manapság már korábban is kaphatók ilyen ételek.

2017.11.21.Tovább olvasom

Szalámi vagy kolbász? – Melyikből mennyit vásárolunk?

Szerinted száraz kolbászból vagy szalámiból eszünk többet? Mutatjuk a GfK kutatásának eredményeit.

2017.10.26.Tovább olvasom

Készítsd el nálunk a saját kolbászodat!

Gondoltunk egy merészet: november 4-én kolbásztöltős programot szervezünk a húsboltban. Érdekel? Mutatjuk, miről van szó.

2017.10.4.Tovább olvasom

Ezért étkezzen együtt a család

Sokkal nagyobb jelentősége van a családi ebédeknek, vacsorának, mint azt sokan gondolnák. A HáziPatika.com írt az egyik cikkében arról, milyen felnőtt kori betegségek, rossz táplálkozási sémák kialakulása előzhető meg azzal, ha a szülők rendszeresen együtt étkeznek a gyerekekkel.

2017.09.25.Tovább olvasom

Itt a gombás ételek ideje

Azért valami jó is van az őszi esős időben. Ilyenkor nő a gomba. Vagyis most lehet igazán változatos, friss gombával készült ételeket készíteni.

2017.09.22.Tovább olvasom

Te újra lefagyasztanád az egyszer már felolvasztott húst?

Mutatjuk, mit mondanak erre a szakemberek. Érdemes elolvasni.

2017.09.20.Tovább olvasom

Az őszi bográcsozásnak is megvan a maga hangulata

Szerintünk az őszi szabadtéri főzéseknek is megvan a hangulata. Ilyenkor kifejezetten kellemes a tűz közelében üldögélve beszélgetni, és talán a bográcsban főtt forró leves is jobban esik, mint a nyári kánikulában.

2017.09.18.Tovább olvasom

Sertéssültből szendvicsbe való

Léteznek olyan ételek, amik sülve és hidegen fogyasztva is igazán finomak. De nem csak, hogy jó ízűek, praktikus fogások is.

2017.08.31.Tovább olvasom

Itt a lecsószezon – Te egy héten hányszor eszel?

Augusztus a lecsó időszaka. Ilyenkor aztán nem telhet el úgy egy hét, hogy ne együnk a paprikás finomságból. Az Omlettben is volt a héten lecsós étel. Szerdán lecsóban főtt húsgombócot kínáltunk.

2017.08.24.Tovább olvasom

Ilyenkor otthon is sokan készítenek csülköt

Ha karnevál, akkor csülök. Szombathelyiként legalábbis sokan ezt tartják. Ki a karnevál forgatagában eszik ilyenkor, ki otthon készíti el valamilyen formában. De egy biztos, hogy Szombathelyen ebben az időszakban megnő az egy főre jutó csülkös ételek száma.

2017.08.21.Tovább olvasom