Hírek

A mi grillezős tippjeinket is ajánlják a Borsban

A Kámon-Hús grillezős tippjeit is ajánlja a Bors. A napokban megjelent cikkben Sárközi Ákos séftől, a TV2 sztár szakácsától is kérdeznek. És a mi szakértői tanácsainkat is megosztják.

2018.06.12.Tovább olvasom

Mennyiért vegyünk grillt? És milyet?

Egyre több grillkolbászt sütögetünk, és a grillsajt is kezd népszerű sütögetős alapanyaggá válni. De a klasszikus alapanyagokat is szeretjük. Csak nem biztos, hogy a megfelelő eszközzel grillezzük azokat.

2018.06.1.Tovább olvasom

Grillezz mézes oldalast!

Grillhús és édeskés íz? Sokak nem is tudják elképzelni ezt a párosítást. Pedig érdemes. Sőt, nem csak elképzelni ajánlott, hanem ha van rá módunk, próbáljuk is ki. Kenjük be mézzel a húsunkat, és karamellizáljuk meg az így keletkezett felső réteget. Oldalasnak nagyon jó ízt ad a méz.

2018.05.29.Tovább olvasom

A töltött, göngyölt húsokat szereted?

Belegondoltatok már abba, hogy mennyiféle módon lehet elkészíteni egy göngyölt húst? Pontosabban hányféle töltelék kerülhet egy húsba? Mi most megtettük.

2018.05.16.Tovább olvasom

Görögös, barbecue-s és zöldfűszeres grillhús is készül…

Nem kell túlzásba vinni a fűszerezést, ha pedig pácolunk, lehetőleg természetes alapanyagokat használjunk. Legalábbis mi eszerint az elv szerint készítjük elő a grillhúsokat. Amikből most számos új fajtát kínálunk.

2018.05.14.Tovább olvasom

Így készíts hamburgert a grillen

Ha felmerül a grillezés lehetősége, alapanyagként általában valamilyen szeletelt húsra gondolunk. Pedig a darált húsból készült hamburger húspogácsa is remekül elkészíthető a grillen. Persze van néhány dolog, amire nem árt figyelni, de nem nehéz dolog kiváló házi burgert készíteni.

2018.05.7.Tovább olvasom

Neked milyen a szalonnasütő stílusod? Hübelebalázs vagy, esetleg főnök típus?

Szalonnát sütni mindenki szeret, de nem mindenki egyformán teszi ezt. A Mindmegette írt egy bejegyzést még régebben arról, hogy szalonnasütéskor látványosan megnyilvánul az emberek személyisége. Van például a hübelebalázs, aki már akkor süti a szalonnát, amikor még nincs is parázs. De létezik egy másik típus is.

2018.04.24.Tovább olvasom

Indul a grillszezon – A tavalyi kedvenceket is készítjük

Lesznek új ízek, de a régi receptektől sem válunk meg az idei grill szezonban. Például a tavaly nagy kedvencnek számító joghurtos, kurkumás, tárkonyos grillhúst is többször készítjük majd, és a paradicsomos, olaszos csirkecomb filé (fokhagymás, paradicsomos, bazsalikomos) is rendszeresen kerül a pultba. 

2018.04.16.Tovább olvasom

Megérkezett a medvehagyma szezon – Dobd fel kicsit az ételeket!

Már itt tartunk. Megérkezett a medvehagyma szezon. Úgyhogy irány a természet vagy a piac, és szerezzetek be magatoknak a pár hétig szedhető medvehagymából.

2018.04.12.Tovább olvasom

Indítsd a grillszezont kámoni grillkolbásszal!

Pár napja utaltunk már rá, hogy hamarosan indulhat a grillszezon, néhány hét, és be lehet gyújtani a grillt. Viszont most úgy tűnik, nem kell ennyit várni, a nap közbeni húsz fok szinte egész áprilisban jellemző lesz, és még csapadék sem várható.

2018.04.9.Tovább olvasom