Hírek

A klasszikus sült kolbásznak nincs párja, de azért az újdonságokat is érdemes megkóstolni

A grillszezonnak ugyan lassan vége, de ez nem azt jelenti, hogy a kolbászsütés időszaka is befejeződött. Sőt, október az igazi “kolbászos” hónap. A sörfesztiválok sokak kedvét meghozzák a kolbászoláshoz. Meghát a múltbéli szokások is hatással vannak ránk. Régen októberrel kezdődött az az időszak, amikor a nyári meleg elmúltával újra vágtak disznót, így ilyenkor már készültek friss sütnivaló kolbászok. Meg hurka is.

2018.09.27.Tovább olvasom

Ha T-bone steaket készítenél otthon – Nálunk beszerezheted az alapanyagot

Nem sok húsboltban kapni Szombathelyen T-bone steaket… Pedig a kicsit ínyencebbek szívesen készítik otthon. Legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Most, hogy nálunk kapható, sokan lecsapnak az alapanyagra. Érthető is, hiszen a sütése nem bonyolult, az ízélmény pedig átlag feletti.

2018.09.25.Tovább olvasom

Így pirítsd meg a szalonnát, hogy jó ropogós legyen!

Te tudod a szalonna sütés titkát? Nem szabad felhevült serpenyőbe tenni a szalonnát. Egyébként nem lesz ideje kisülni a zsírnak a szeletekből.

2018.09.13.Tovább olvasom

Már nem kell sokat várni, és kezdődik a hurka, a kocsonya és a disznósajt szezonja

Tudjátok, mit szeretünk az őszben? Azt, hogy már a küszöbön a hurka, a disznósajt és a kocsonya szezonja. Persze lehet ezeket korábban is kapni, de azért kétségtelenül október környéke az az időszak, amikor igazán kívánjuk ezeket a finomságokat.

2018.09.11.Tovább olvasom

Ti is odavagytok az őszi finomságokért?

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi nem bánjuk, hogy jön az ősz. Legalábbis az étel alapanyagokat illetően nem olyan nagy baj, ha lesz egy kis változás. Végre lehet frissen szedett almát, szilvát és szőlőt használni az ételek elkészítésekor. Ja, és ki ne hagyjuk a gombát sem a felsorolásból!

2018.08.28.Tovább olvasom

Nézz be hozzánk, és kérd a házit!

Már egy éve, hogy felújítottuk az Omlett konyháját és technológiai fejlesztést hajtottunk végre a húsboltban. Ez utóbbi azért volt különösen nagy lépés számunkra, mert a beruházásnak köszönhetően még több házias ízvilágú terméket készíthetünk helyben. Először házi virslit gyártottunk, aztán jött a házi füstölésű kolbász, most pedig már saját szalonnák is készülnek. Természetesen sok más kámoni finomság mellett.

2018.08.23.Tovább olvasom

Így és ezért grillezz virslit!

Van, aki kiegészítésként készíti, mások főételnek szánják. A faszénen sült kolbásznak nincsen párja. Sőt, a grillen készített virsli is egészen más lesz, mintha hagyományos módon főznéd. A sütéstől lesz rajta egy karamellizálódott, füstös réteg, ami más módon nem nagyon jön létre, csak ha kerti sütőn készül.

2018.07.31.Tovább olvasom

Tárcsás sütés – a legjobb

Miért olyan jó választás a tárcsa, ha kerti sütögetést terveznénk? Mert gyakorlatilag minden elkészíthető rajta. Persze gulyás vagy halászlé nem, de lecsóhoz, pörkölthöz, különféle ragukhoz kiváló. Nem beszélve a szelet húsokról, a zöldségekről.

2018.07.20.Tovább olvasom

Ezeken is múlhat a grillezés sikere

Nem ajánlott például műanyag edénybe tenni a pácolt húst. A fém edény az ideális választás. Abban ugyanis sokkal jobban aktivizálódnak az íz- és illatanyagok. Már, ha nem zárjuk le légmentesen. A húsoknak ugyanis kell a levegő. Mi, a húsboltban is ezért tartjuk így az előre pácolt szeleteket.

2018.07.17.Tovább olvasom

Nem mindegy, hogyan rendezzük el a faszenet a grillezéskor

Ha azt szeretnéd, hogy a grillen készült hús ne száradjon ki a sütéskor, a faszén elrendezésre is oda kell figyelni. A szakértők szerint ugyanis nem mindegy, hogy mikor milyen hő éri a szeleteket.

2018.07.11.Tovább olvasom