Hírek

Így és ezért grillezz virslit!

Van, aki kiegészítésként készíti, mások főételnek szánják. A faszénen sült kolbásznak nincsen párja. Sőt, a grillen készített virsli is egészen más lesz, mintha hagyományos módon főznéd. A sütéstől lesz rajta egy karamellizálódott, füstös réteg, ami más módon nem nagyon jön létre, csak ha kerti sütőn készül.

2018.07.31.Tovább olvasom

Tárcsás sütés – a legjobb

Miért olyan jó választás a tárcsa, ha kerti sütögetést terveznénk? Mert gyakorlatilag minden elkészíthető rajta. Persze gulyás vagy halászlé nem, de lecsóhoz, pörkölthöz, különféle ragukhoz kiváló. Nem beszélve a szelet húsokról, a zöldségekről.

2018.07.20.Tovább olvasom

Ezeken is múlhat a grillezés sikere

Nem ajánlott például műanyag edénybe tenni a pácolt húst. A fém edény az ideális választás. Abban ugyanis sokkal jobban aktivizálódnak az íz- és illatanyagok. Már, ha nem zárjuk le légmentesen. A húsoknak ugyanis kell a levegő. Mi, a húsboltban is ezért tartjuk így az előre pácolt szeleteket.

2018.07.17.Tovább olvasom

Nem mindegy, hogyan rendezzük el a faszenet a grillezéskor

Ha azt szeretnéd, hogy a grillen készült hús ne száradjon ki a sütéskor, a faszén elrendezésre is oda kell figyelni. A szakértők szerint ugyanis nem mindegy, hogy mikor milyen hő éri a szeleteket.

2018.07.11.Tovább olvasom

A hús mellé sajtot is tegyünk grillre!

Ha minőségi a hús, még pácolásra sincs szükség. Elég csak a grillre tenni a szeleteket, és ott sózni, frissen őrölt borssal megszórni. Ezt állítja Serényi Zsolt, a Tetovált séf, akinek a tippjeit a Nosalty osztotta meg nemrég. Ugyanitt olvasható az is, hogy a grillsajtokkal ugyancsak nagyon jól feldobható a húsok íze. Amivel természetesen mi is egyetértünk.

2018.06.27.Tovább olvasom

Készíts BBQ gombócot a grillen! – Mi ilyeneket is ajánlunk

Ha grillezésről van szó, a legtöbben különféle pácolt hússzeletekre gondolnak – elsőre. Pedig ha jobban belegondolunk, darálthúsból is készíthető grillre való finomság. Korábban leírtuk például azt, hogyan célszerű húspogácsát készíteni hamburgerhez. De ez csak csak egy tipp. A darált húsból ugyanis BBQ húsgombócok is készíthetők.

2018.06.21.Tovább olvasom

Dobd fel töltelékkel a húsok ízét! – Legyen egy kirándulás része az alapanyag beszerzése

Mindenkivel előfordul, hogy már nem igazán kíván bizonyos húsféléket – főleg nyáron. Ez érthető, hiszen ha mindig hasonló az ízvilág, egy idő után unalmassá válik az étel. Viszont van egy egyszerű módszer arra, hogy kis változtatással teljesen új finomságot varázsoljunk egy régi változatból.

2018.06.19.Tovább olvasom

A mi grillezős tippjeinket is ajánlják a Borsban

A Kámon-Hús grillezős tippjeit is ajánlja a Bors. A napokban megjelent cikkben Sárközi Ákos séftől, a TV2 sztár szakácsától is kérdeznek. És a mi szakértői tanácsainkat is megosztják.

2018.06.12.Tovább olvasom

Mennyiért vegyünk grillt? És milyet?

Egyre több grillkolbászt sütögetünk, és a grillsajt is kezd népszerű sütögetős alapanyaggá válni. De a klasszikus alapanyagokat is szeretjük. Csak nem biztos, hogy a megfelelő eszközzel grillezzük azokat.

2018.06.1.Tovább olvasom

Grillezz mézes oldalast!

Grillhús és édeskés íz? Sokak nem is tudják elképzelni ezt a párosítást. Pedig érdemes. Sőt, nem csak elképzelni ajánlott, hanem ha van rá módunk, próbáljuk is ki. Kenjük be mézzel a húsunkat, és karamellizáljuk meg az így keletkezett felső réteget. Oldalasnak nagyon jó ízt ad a méz.

2018.05.29.Tovább olvasom