Hírek

Ha sonkát főzöl, ezeket ne felejtsd el!

A húsvét egyik alapvető ünnepi fogása a sonka, ami mellé tojást, kalácsot és tormát is szokás fogyasztani. De vajon mindent tudtál eddig a sonkáról? Ebben a cikkben megtalálhatod a fontosabb információkat, ami megkönnyítheti a húsvéti készülődést.

2019.04.17.Tovább olvasom

Ilyen volt az I. Kámon-Hús Kolbásztöltő Mustra

Idén először került megrendezésre a Kámon-Hús Kolbásztöltő Mustra, ahol a kolbászé volt a főszerep. Cikkünkben a kolbászcsodák és a csapatok, illetve egy rövid beszámoló is található az eseményről. A bejegyzés végén a linkre kattintva további képek, illetve egy videós összefoglaló is elérhető.

2019.02.12.Tovább olvasom

I. Kámon-Hús Kolbásztöltő Mustra

Megrendezésre kerül az első KÁMON-HÚS KOLBÁSZTÖLTŐ MUSTRA, ahova mindenkit szeretettel várunk!
Jelentkezni csapatban lehet és természetesen a nyertesek díjazásban is részesülnek!
Részletek a cikkünkben!

2019.01.23.Tovább olvasom

Még nincs késő egy jó kocsonyához

Bár a kocsonya leginkább a karácsonyi szezonban aktuális, nálunk még mindig nagyon népszerű januárban is.
Biztosan mindenkinek van egy jól bevált receptje, de most röviden leírjuk a kocsonya készítés titkait.

2019.01.11.Tovább olvasom

A klasszikus sült kolbásznak nincs párja, de azért az újdonságokat is érdemes megkóstolni

A grillszezonnak ugyan lassan vége, de ez nem azt jelenti, hogy a kolbászsütés időszaka is befejeződött. Sőt, október az igazi “kolbászos” hónap. A sörfesztiválok sokak kedvét meghozzák a kolbászoláshoz. Meghát a múltbéli szokások is hatással vannak ránk. Régen októberrel kezdődött az az időszak, amikor a nyári meleg elmúltával újra vágtak disznót, így ilyenkor már készültek friss sütnivaló kolbászok. Meg hurka is.

2018.09.27.Tovább olvasom

Ha T-bone steaket készítenél otthon – Nálunk beszerezheted az alapanyagot

Nem sok húsboltban kapni Szombathelyen T-bone steaket… Pedig a kicsit ínyencebbek szívesen készítik otthon. Legalábbis mi ezt tapasztaljuk. Most, hogy nálunk kapható, sokan lecsapnak az alapanyagra. Érthető is, hiszen a sütése nem bonyolult, az ízélmény pedig átlag feletti.

2018.09.25.Tovább olvasom

Így pirítsd meg a szalonnát, hogy jó ropogós legyen!

Te tudod a szalonna sütés titkát? Nem szabad felhevült serpenyőbe tenni a szalonnát. Egyébként nem lesz ideje kisülni a zsírnak a szeletekből.

2018.09.13.Tovább olvasom

Már nem kell sokat várni, és kezdődik a hurka, a kocsonya és a disznósajt szezonja

Tudjátok, mit szeretünk az őszben? Azt, hogy már a küszöbön a hurka, a disznósajt és a kocsonya szezonja. Persze lehet ezeket korábban is kapni, de azért kétségtelenül október környéke az az időszak, amikor igazán kívánjuk ezeket a finomságokat.

2018.09.11.Tovább olvasom

Ti is odavagytok az őszi finomságokért?

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi nem bánjuk, hogy jön az ősz. Legalábbis az étel alapanyagokat illetően nem olyan nagy baj, ha lesz egy kis változás. Végre lehet frissen szedett almát, szilvát és szőlőt használni az ételek elkészítésekor. Ja, és ki ne hagyjuk a gombát sem a felsorolásból!

2018.08.28.Tovább olvasom

Nézz be hozzánk, és kérd a házit!

Már egy éve, hogy felújítottuk az Omlett konyháját és technológiai fejlesztést hajtottunk végre a húsboltban. Ez utóbbi azért volt különösen nagy lépés számunkra, mert a beruházásnak köszönhetően még több házias ízvilágú terméket készíthetünk helyben. Először házi virslit gyártottunk, aztán jött a házi füstölésű kolbász, most pedig már saját szalonnák is készülnek. Természetesen sok más kámoni finomság mellett.

2018.08.23.Tovább olvasom