Hírek

Neked milyen a szalonnasütő stílusod? Hübelebalázs vagy, esetleg főnök típus?

Szalonnát sütni mindenki szeret, de nem mindenki egyformán teszi ezt. A Mindmegette írt egy bejegyzést még régebben arról, hogy szalonnasütéskor látványosan megnyilvánul az emberek személyisége. Van például a hübelebalázs, aki már akkor süti a szalonnát, amikor még nincs is parázs. De létezik egy másik típus is.

2018.04.24.Tovább olvasom

Indul a grillszezon – A tavalyi kedvenceket is készítjük

Lesznek új ízek, de a régi receptektől sem válunk meg az idei grill szezonban. Például a tavaly nagy kedvencnek számító joghurtos, kurkumás, tárkonyos grillhúst is többször készítjük majd, és a paradicsomos, olaszos csirkecomb filé (fokhagymás, paradicsomos, bazsalikomos) is rendszeresen kerül a pultba. 

2018.04.16.Tovább olvasom

Megérkezett a medvehagyma szezon – Dobd fel kicsit az ételeket!

Már itt tartunk. Megérkezett a medvehagyma szezon. Úgyhogy irány a természet vagy a piac, és szerezzetek be magatoknak a pár hétig szedhető medvehagymából.

2018.04.12.Tovább olvasom

Indítsd a grillszezont kámoni grillkolbásszal!

Pár napja utaltunk már rá, hogy hamarosan indulhat a grillszezon, néhány hét, és be lehet gyújtani a grillt. Viszont most úgy tűnik, nem kell ennyit várni, a nap közbeni húsz fok szinte egész áprilisban jellemző lesz, és még csapadék sem várható.

2018.04.9.Tovább olvasom

Ha szereted a húst, ez a méregtelenítő kúra tetszeni fog – Az Omlettben és a bisztróban is beszerezheted ehhez az ételeket

Egy kúra, ami a hús fogyasztásra alapoz. Jól hangzik, igaz? Mi is így gondoltuk, amikor találkoztunk a Reg-Enorral. Sőt, ennél tovább is mentünk: az étteremben és a bisztróban külön “menüt” is kínálunk ehhez a kúrához. De mi is pontosan ez a Reg-Enor?

2018.04.4.Tovább olvasom

Tippek a húsvéti sonka főzéséhez

A minőség is sokat számít, de sok múlik azon is, hogyan főzzük meg a sonkát. Ha már találtunk ideális méretű, megfelelően füstölt, sózott és kellően húsos sonkát, nem szabad, hogy a főzéssel elrontsuk a húsvéti falatozás élményét. Bár nem nagy ördöngősség sonkát főzni, mégis fontosnak tartottuk, hogy leírjuk a tippünket.

2018.03.28.Tovább olvasom

Olyan hentesnél vásárolj húsvéti sonkát, akiben még nem csalódtál!

Ki milyen sonkát vásárol húsvétkor és mennyit? No, meg mennyiért. Készített egy elemzést a GfK, aminek az eredményeit most mi is közöljük. Érdemes beleolvasni.

2018.03.27.Tovább olvasom

Hogyan tároljuk a húsboltból hazavitt füstölt húsvéti sonkát?

Számos helyen olvasni arról, hogy mire kell odafigyelni a húsvét sonka vásárlásakor. Erről mi is készítettünk már egy bejegyzést, itt. De arról már kevesebben írnak, hogy mit tegyünk a füstölt sonkával, ha hazavittük a hentestől. Mi megtettük.

2018.03.20.Tovább olvasom

Több marhahúst kellene fogyasztanunk

Kevés marhahúst fogyaszt a magyar. Sajnos jóval az uniós átlag alatt vagyunk. Évente 2,0-2,5 kilogramm az átlag. Ez pedig az egészségileg indokolt mennyiség fele, harmada. Az iránymutatás szerint ugyanis évente 6-8 kilogrammot lenne ajánlott fogyasztani.

2018.03.12.Tovább olvasom

Már pácolódnak a húsvéti sonkák – Te már tudod, hogy hol szerzed be az idén?

Szinte pontosan egy hónap, és itt a húsvét. Ami azt jelenti, hogy célszerű elgondolkodni azon, honnan szerezzük be a sonkát. Ha házi jellegűt szeretnénk, mindenképpen igyekezzünk, azok ugyanis sokszor limitált számban kaphatók. Nálunk is véges a kínálat. Persze lesz bőven parasztsonka, de azért biztos, ami biztos: ha igazi házias ízekre vágysz, jelezd időben!

2018.03.7.Tovább olvasom