Hírek

A hús mellé sajtot is tegyünk grillre!

Ha minőségi a hús, még pácolásra sincs szükség. Elég csak a grillre tenni a szeleteket, és ott sózni, frissen őrölt borssal megszórni. Ezt állítja Serényi Zsolt, a Tetovált séf, akinek a tippjeit a Nosalty osztotta meg nemrég. Ugyanitt olvasható az is, hogy a grillsajtokkal ugyancsak nagyon jól feldobható a húsok íze. Amivel természetesen mi is egyetértünk.

2018.06.27.Tovább olvasom

Készíts BBQ gombócot a grillen! – Mi ilyeneket is ajánlunk

Ha grillezésről van szó, a legtöbben különféle pácolt hússzeletekre gondolnak – elsőre. Pedig ha jobban belegondolunk, darálthúsból is készíthető grillre való finomság. Korábban leírtuk például azt, hogyan célszerű húspogácsát készíteni hamburgerhez. De ez csak csak egy tipp. A darált húsból ugyanis BBQ húsgombócok is készíthetők.

2018.06.21.Tovább olvasom

Dobd fel töltelékkel a húsok ízét! – Legyen egy kirándulás része az alapanyag beszerzése

Mindenkivel előfordul, hogy már nem igazán kíván bizonyos húsféléket – főleg nyáron. Ez érthető, hiszen ha mindig hasonló az ízvilág, egy idő után unalmassá válik az étel. Viszont van egy egyszerű módszer arra, hogy kis változtatással teljesen új finomságot varázsoljunk egy régi változatból.

2018.06.19.Tovább olvasom

A mi grillezős tippjeinket is ajánlják a Borsban

A Kámon-Hús grillezős tippjeit is ajánlja a Bors. A napokban megjelent cikkben Sárközi Ákos séftől, a TV2 sztár szakácsától is kérdeznek. És a mi szakértői tanácsainkat is megosztják.

2018.06.12.Tovább olvasom

Mennyiért vegyünk grillt? És milyet?

Egyre több grillkolbászt sütögetünk, és a grillsajt is kezd népszerű sütögetős alapanyaggá válni. De a klasszikus alapanyagokat is szeretjük. Csak nem biztos, hogy a megfelelő eszközzel grillezzük azokat.

2018.06.1.Tovább olvasom

Grillezz mézes oldalast!

Grillhús és édeskés íz? Sokak nem is tudják elképzelni ezt a párosítást. Pedig érdemes. Sőt, nem csak elképzelni ajánlott, hanem ha van rá módunk, próbáljuk is ki. Kenjük be mézzel a húsunkat, és karamellizáljuk meg az így keletkezett felső réteget. Oldalasnak nagyon jó ízt ad a méz.

2018.05.29.Tovább olvasom

A töltött, göngyölt húsokat szereted?

Belegondoltatok már abba, hogy mennyiféle módon lehet elkészíteni egy göngyölt húst? Pontosabban hányféle töltelék kerülhet egy húsba? Mi most megtettük.

2018.05.16.Tovább olvasom

Görögös, barbecue-s és zöldfűszeres grillhús is készül…

Nem kell túlzásba vinni a fűszerezést, ha pedig pácolunk, lehetőleg természetes alapanyagokat használjunk. Legalábbis mi eszerint az elv szerint készítjük elő a grillhúsokat. Amikből most számos új fajtát kínálunk.

2018.05.14.Tovább olvasom

Így készíts hamburgert a grillen

Ha felmerül a grillezés lehetősége, alapanyagként általában valamilyen szeletelt húsra gondolunk. Pedig a darált húsból készült hamburger húspogácsa is remekül elkészíthető a grillen. Persze van néhány dolog, amire nem árt figyelni, de nem nehéz dolog kiváló házi burgert készíteni.

2018.05.7.Tovább olvasom

Neked milyen a szalonnasütő stílusod? Hübelebalázs vagy, esetleg főnök típus?

Szalonnát sütni mindenki szeret, de nem mindenki egyformán teszi ezt. A Mindmegette írt egy bejegyzést még régebben arról, hogy szalonnasütéskor látványosan megnyilvánul az emberek személyisége. Van például a hübelebalázs, aki már akkor süti a szalonnát, amikor még nincs is parázs. De létezik egy másik típus is.

2018.04.24.Tovább olvasom