Hírek

Ha szereted a húst, ez a méregtelenítő kúra tetszeni fog – Az Omlettben és a bisztróban is beszerezheted ehhez az ételeket

Egy kúra, ami a hús fogyasztásra alapoz. Jól hangzik, igaz? Mi is így gondoltuk, amikor találkoztunk a Reg-Enorral. Sőt, ennél tovább is mentünk: az étteremben és a bisztróban külön “menüt” is kínálunk ehhez a kúrához. De mi is pontosan ez a Reg-Enor?

2018.04.4.Tovább olvasom

Tippek a húsvéti sonka főzéséhez

A minőség is sokat számít, de sok múlik azon is, hogyan főzzük meg a sonkát. Ha már találtunk ideális méretű, megfelelően füstölt, sózott és kellően húsos sonkát, nem szabad, hogy a főzéssel elrontsuk a húsvéti falatozás élményét. Bár nem nagy ördöngősség sonkát főzni, mégis fontosnak tartottuk, hogy leírjuk a tippünket.

2018.03.28.Tovább olvasom

Olyan hentesnél vásárolj húsvéti sonkát, akiben még nem csalódtál!

Ki milyen sonkát vásárol húsvétkor és mennyit? No, meg mennyiért. Készített egy elemzést a GfK, aminek az eredményeit most mi is közöljük. Érdemes beleolvasni.

2018.03.27.Tovább olvasom

Hogyan tároljuk a húsboltból hazavitt füstölt húsvéti sonkát?

Számos helyen olvasni arról, hogy mire kell odafigyelni a húsvét sonka vásárlásakor. Erről mi is készítettünk már egy bejegyzést, itt. De arról már kevesebben írnak, hogy mit tegyünk a füstölt sonkával, ha hazavittük a hentestől. Mi megtettük.

2018.03.20.Tovább olvasom

Több marhahúst kellene fogyasztanunk

Kevés marhahúst fogyaszt a magyar. Sajnos jóval az uniós átlag alatt vagyunk. Évente 2,0-2,5 kilogramm az átlag. Ez pedig az egészségileg indokolt mennyiség fele, harmada. Az iránymutatás szerint ugyanis évente 6-8 kilogrammot lenne ajánlott fogyasztani.

2018.03.12.Tovább olvasom

Már pácolódnak a húsvéti sonkák – Te már tudod, hogy hol szerzed be az idén?

Szinte pontosan egy hónap, és itt a húsvét. Ami azt jelenti, hogy célszerű elgondolkodni azon, honnan szerezzük be a sonkát. Ha házi jellegűt szeretnénk, mindenképpen igyekezzünk, azok ugyanis sokszor limitált számban kaphatók. Nálunk is véges a kínálat. Persze lesz bőven parasztsonka, de azért biztos, ami biztos: ha igazi házias ízekre vágysz, jelezd időben!

2018.03.7.Tovább olvasom

Ezek is Kámonban készülnek

Virsli és lecsókolbász. Két kámoni finomság, ami a tavaly korszerűsített házi üzemünkben készül. Tudjuk, nem kifejezetten extra ételekről van szó, de mi büszkék vagyunk ezekre is, mert házi finomságok.

2018.03.5.Tovább olvasom

A csirkeszárnynak nincs párja

A csirkeszárnnyal hogy vagytok? Szerintünk egy adu ász hús alapanyag. Rengeteg módon készíthető belőle étel, és még nem is drága.

2018.02.26.Tovább olvasom

A gyermekkorunk húslevesének nincs párja

Egy jó húsleves elfogyasztása a legtöbbünkben kellemes élményeket idéz fel. Ilyenkor rendszerint a gyermekkor jut az eszünkbe. És ennek nagyobb jelentősége van, mint gondolnánk… Ha betegen fogyasztjuk, a kellemes emlékeknek köszönhetően a gyógyulás is gyorsabb lehet.

2018.02.23.Tovább olvasom

Rántott húsos típus vagy? – Készítsd a panírt panko morzsából!

Sok családnál még ma sem múlhat el úgy egy vasárnapi ebéd, hogy ne legyen az asztalon rántott hús. Amivel nincs is baj, csak talán eljött az ideje, hogy egy kicsit más formában is készüljön az a bizonyos bécsi szelet.

2018.02.21.Tovább olvasom