Hírek

Íztelennek tartod a főztöd? Ezek az apróságok segíthetnek

Te is sokat bosszankodsz azon, hogy manapság nincs íze a boltban vett zöldségeknek? Hiába főzöd mondjuk a levest a nagy könyv szerint, egyszerűen nem olyan lesz, mint kéne… A BuzzFeed gasztrós munkatársa, Jesse szerint nem biztos, hogy az alapanyaggal van a baj.

2018.02.19.Tovább olvasom

Ha rendszeresen fogyasztunk erős paprikát, sokkal egészségesebbek lehetünk

Magyarok vagyunk, szeretjük a csípős ételeket. Húslevesben, gulyásban, pörköltben, kolbászban alap, hogy kerül bele egy kis csípős paprika. A legtöbben legalábbis így gondolkodnak… Akik egyébként jól is teszik, hiszen az erős paprika nem csak arra jó, hogy megizzaszt minket az étkező asztalnál, hanem egészségesebbé is tesz.

2018.02.13.Tovább olvasom

Jó feltét nélkül aligha lesz teljes a főzelék

A főzelék önmagában, csak a zöldségektől is lehet ízletes, de ami igazán teljessé teszi, az a feltét – legalábbis szerintünk. És nem csak, hogy így ízletesebb az étel, hanem sokkal tartalmasabb, laktatóbb is. De ha a régi “menzás” időket szeretnénk felidézni, a ropogós fehér kenyeret se hagyjuk ki a menüből!

2018.02.5.Tovább olvasom

Nálunk a házi’ a kedvenc

Nálunk egyértelműen a házi ízvilág a favorit. Ezért minden olyan terméket szívesen forgalmazunk, ami kisüzemi eljárással, igazi elhivatottsággal készül. Ilyenek a Püski Manufaktúra kolbászai is, amiket a mi házi finomságaink mellett szintén megtaláltok a húspultban. Ráadásul nem is egyfélét. A kolbászok között a csemegétől kezdve az enyhén paprikáson át az igazán csípősig többet is fellelhetsz.

2018.01.17.Tovább olvasom

A leveshúst szereted? Ha igen, ez az étel az egyik kedvenced lehet

A vasárnapi húslevest szeretitek? És a leveshús is a kedvenceitek közé tartozik? Ha igen, akkor az ilyen, marhahúsból készült hústál is ízleni fog.

2018.01.10.Tovább olvasom

Ha meglátod a kolbászokat a húsboltban…

Ha bemegyünk a húsboltba és meglátjuk a lelógatott kolbászokat, rendszerint arra gondolunk, milyen remek lenne azokat friss kenyérrel elfogyasztani. Ez valóban így van, a kolbász tényleg komoly ízélményt nyújt így is. De ne felejtsük el azt se, hogy a füstölt finomságok feltétként és kiegészítő hozzávalóként is kiválóan hasznosíthatók.

2018.01.8.Tovább olvasom

Ennyiért rendelhetsz házhoz halászlevet és töltött káposztát Szombathelyen idén karácsonykor

Karácsonykor a legszívesebben a hagyományos fogásokat fogyasztjuk. Ezek elkészítése viszont nem a legegyszerűbb feladat. A halászlevet és a töltött káposztát sem könnyű jól elkészíteni. Arról nem is beszélve, hogy kis mennyiségben előállítva egyik sem lesz az igazi. Ezért nem véletlen, hogy aki teheti, manapság inkább rendeli ezeket az ünnepi ételeket.

2017.12.18.Tovább olvasom

Idén (is) tőlünk rendelnél karácsonyra ünnepi menüt?

Ha Te se szeretnél lemaradni arról, hogy idén milyen ünnepi menüket rendelhetsz tőlünk karácsonyra, iratkozz fel az értesítési listánkra, és hamarosan minden fontos infót elküldünk Neked e-mailben. 

2017.12.6.Tovább olvasom

Kocsonya Szombathelyen – Készen is vihetsz tőlünk, de a főzéshez való alapanyag beszerzésében is segítünk

A kocsonya tipikusan az az étel, amit kis mennyiségben nem érdemes elkészíteni. Ha már egyszer nekiláttunk, ne csak 2-3 tányérral főzzünk. És ne csak azért, mert így gazdaságosabb, hanem mert akkor lesz igazán finom, ha nagy adagban, jó sok hozzávalóval készül.

2017.11.27.Tovább olvasom

Hamarosan András napja… Tudjátok, mit jelent ez?

Azt, hogy hivatalosan is megkezdődik a disznótoros ételek ideje. A hagyományok szerint ugyanis november 30-ától szokás disznót vágni. Vagyis András-nap után készülnek(tek) azok a szuper házi, szinte utánozhatatlan disznótoros finomságok. Igaz, manapság már korábban is kaphatók ilyen ételek.

2017.11.21.Tovább olvasom