A szilveszteri ajánlatunk
Virslik, hidegtálak, bőrős malac, hús alapanyagok és különleges ételajánlatok. Mutatjuk a szilveszteri kínálatot.
Virslik, hidegtálak, bőrős malac, hús alapanyagok és különleges ételajánlatok. Mutatjuk a szilveszteri kínálatot.
Az ünnepek idején kicsit módosul a nyitva tartásunk. Kedden reggel hattól egészen este öt óráig várunk titeket a kámoni húsboltban.
A Google idén is elkészítette a TOP10 keresések listáját. Számos kategória első helyezettjeit már nyilvánosságra is hozták. Mi most TOP ételrecepteket mutatjuk.
Az ünnepek alatt 2 és fél kilogramm sertéshúst fogyasztunk, 25 százalékkal többet, mint az év más időszakaiban. Sertéshús a legtöbbeknél a töltött káposztába kerül az év végén, de rántott hús is készül belőle és a szilveszterkor elfogyasztott virslik nagy százalékának alapanyaga is sertés.
Mutatjuk, hogy mi az, amit három hónapig tengeri sóban érleltünk, majd két hétig hideg füstön tartottuk, most pedig fél éven át szárítjuk.
Pörkölt és rántott hús, ezeket készítik a magyarok leggyakrabban. Népszerű továbbá a sült krumpli és egyes főzelékek. A legfrissebb étkezési szokásokat vizsgáló kutatásból az látszik, hogy az említettek közül számos klasszikus kerül az ünnepi asztalara.
Több pulykahúst fogyasztunk, de még mindig nem eleget. Személyenként 5,5 kilogrammot eszünk belőle évente, pedig a pulykahús legalább olyan egészséges, mint a csirke. Valamiért mégis kevesebbszer esszük a baromfifélék közül – valószínűleg az ára miatt. Ez azonban úgy tűnik, változni fog.
Miért ne lobbantanánk be a faszenet ilyenkor is? Ősz végén és a tél elején is kimondottan alkalmas lehet a hőmérséklet a kinti sütögetéshez. Csak néhány dolgot kell máshogy csinálnunk.
Egyre többen eszünk pulykahúsból készült ételeket, öt év alatt négyszeresére emelkedett az elfogyasztott mennyiség. Szeretjük, mert könnyen elkészíthető. Száraz, fehér és vörös húsa kiváló alapanyag.
Ti mit készítetek marhahúsból? A legtöbben pörköltnek vagy gulyásnak viszik, pedig számos más felhasználási módja lehetséges.