Hírek

Hal vagy pulyka az ünnepi asztalra?

Ön is szereti a pulykát? Egyre többen vannak ezzel így. Az utóbbi években igencsak megnőtt a pulykafogyasztás Magyarországon.

2013.12.2.Tovább olvasom

Ezért nem célszerű kiszorítani az étrendből a vöröshúst

Miért ne űzzük ki az étrendünkből a vöröshúst? Egyrészt finom ételek készíthetők belőle, másrészt a korábbi állításokkal ellentétben az egészségre is jótékonyan hat.

2013.12.2.Tovább olvasom

Erre figyelj a hús és más ételek hűtésekor

Készített egy remek összeállítást az origo.hu arról, mit javasolnak a szakemberek, mennyi ideig fogyaszthatók egyes élelmiszerek. Hogyan célszerű hűteni azokat?

2013.11.14.Tovább olvasom

Hogyan válasszunk csirkehúst?

Számít a hús állaga, a színe. Ez utóbbi függ a tartás jellegétől. A szabadban nevelkedett csirkék húsa valamivel sötétebb.

2013.11.14.Tovább olvasom

Hússal vagy hús nélkül? Mi történik, ha elhagyom?

Nem mindig célszerű a hús vásárlásakor az alacsony zsírtartalomra törekedni. A két százalék alatti zsírtartalom ugyanis az élvezeti érték komoly csökkenésével jár. Sőt, ebben az esetben sok olyan vitamin nem jut be a szervezetbe, amelyre szükség lehet az egészséghez.

2013.11.14.Tovább olvasom

Még egy utolsó grillezés idén?

Az időjárás alkalmas lesz arra, hogy egy utolsó szabadtéri grillezésre készüljünk. Napközben a 20-25 fok kiválóan alkalmas arra, hogy kint legyünk.

2013.10.25.Tovább olvasom

Te eszel elég fehérjét? Az immunrendszerednek is szüksége van rá!

Ha nincs elég fehérje a szervezetben, gyengül a betegségekkel szembeni ellenálló képességünk. Mikor lenne aktuálisabb erről írni, mint most, a tél közeledtével. Ilyenkor tanácsos sovány húsokat fogyasztani, ezeknek ugyanis nagyobb a fehérjetartalma. Csirke, pulyka kiváló lehet.

2013.10.25.Tovább olvasom

Olcsóbb lesz jövőre a hús?

Jövőre csökkenhet a hús áfája. Azt azonban még nem tudni, hogy milyen mértékben.

2013.10.24.Tovább olvasom

Még jobb minőségű húsáru

Egészséges táplálkozást szolgáló élelmiszerrecepteket dolgoz ki az Országos Húsipari Kutatóintézet. Az intézet szakértői 12 újdonságot fejlesztettek ki. Köztük olyan recepteket, amelyben csökkentett a sótartalom. Egyebek mellett felvágott-, sonka- és kolbászfélékre.

2013.10.3.Tovább olvasom

Csirke vagy pulyka? Milyen húst válasszak?

Tudta, melyik húsfajt a legtáplálóbb? A marhahús. Nagyobb energiatartalommal rendelkezik még a libahús és a kacsahús.

2013.10.3.Tovább olvasom