Hírek

Mit együnk szilveszterkor?

Sokan a malacra szavaznak. Nem kevesen kocsonyát esznek ilyenkor, de van, aki a virslin kívül lencsét is készít újévkor.

2013.12.27.Tovább olvasom

Önnek mennyi hús kerül a kosarába az ünnepek előtti bevásárláskor? – Mutatjuk az átlagot

Jóval több húst fogyasztunk az ünnepekkor. Nem meglepő. Átlagban sertésből vesszük ilyenkor a legtöbbet – a halat nem számolva.

2013.12.18.Tovább olvasom

Húsfogyasztás: mennyiség vagy minőség?

Azt már tudjuk, hogy a húsfogyasztás és a változatos étrend elengedhetetlen az egészség szempontjából. Azt viszont kevesen mérik fel, hogy a mennyiség vagy inkább a minőség számít.

2013.12.16.Tovább olvasom

Ön egészségesen étkezne? – Ennyivel kerül többe

A zöldségben, gyümölcsben gazdagabb étkezés többe kerül. Egy kutatás rávilágított arra, hogy mennyivel kell ezért magasabb összeget fizetni.

2013.12.13.Tovább olvasom

Több sertéshúst kellene fogyasztanunk – erre hívják fel a figyelmet

Egy év alatt három kilóval kellene többet fogyasztanunk sertéshúsból. A mostani átlag a múlt század kilencvenes éveiben megevett mennyiségnek felel meg.

2013.12.12.Tovább olvasom

Azért jó, ha rendszeresen fogyasztunk baromfit – egyre többen ismerik fel ennek a fontosságát

A kiegyensúlyozott táplálkozásban elengedhetetlenek a baromfifélék. Különösképp a fehérje-, a vitamin- és az ásványi anyag tartalmuk miatt. Ezek a húsok könnyen emészthetőek, a szénhidrát tartalmuk pedig elenyésző.

2013.12.3.Tovább olvasom

Hal vagy pulyka az ünnepi asztalra?

Ön is szereti a pulykát? Egyre többen vannak ezzel így. Az utóbbi években igencsak megnőtt a pulykafogyasztás Magyarországon.

2013.12.2.Tovább olvasom

Ezért nem célszerű kiszorítani az étrendből a vöröshúst

Miért ne űzzük ki az étrendünkből a vöröshúst? Egyrészt finom ételek készíthetők belőle, másrészt a korábbi állításokkal ellentétben az egészségre is jótékonyan hat.

2013.12.2.Tovább olvasom

Erre figyelj a hús és más ételek hűtésekor

Készített egy remek összeállítást az origo.hu arról, mit javasolnak a szakemberek, mennyi ideig fogyaszthatók egyes élelmiszerek. Hogyan célszerű hűteni azokat?

2013.11.14.Tovább olvasom

Hogyan válasszunk csirkehúst?

Számít a hús állaga, a színe. Ez utóbbi függ a tartás jellegétől. A szabadban nevelkedett csirkék húsa valamivel sötétebb.

2013.11.14.Tovább olvasom