Hírek

Iskolai végzettség és húsfogyasztás, van összefüggés – egy kutatás szerint így vásárolunk húst

A baromfi és a sertéshús. Ezek a legkedveltebb húsfélék Magyarországon. Az összes élelmiszerhez képest a baromfi a második, míg a sertés a tizedik a sorban. A marhahús sem maradt le a többi húsféléhez képest. A magyarok 59 százaléka szívesen fogyasztja, míg a vadakkal 40 százalék tesz ugyanígy. A kutatás eredményeiből megállapítható, hogy ez utóbbi kettő húsféle ritkábban kerül az asztalra.

2013.10.3.Tovább olvasom

Már nem lapozzuk a receptkönyvet – megjelentek a mobilos “főzősegéd” programok

Manapság már nem a receptkönyvet lapozzuk fel, ha valami újat főznénk. A legtöbbeknek az első az internet. Az online receptoldalaknál is tovább lehet már lépni. Megjelentek az okostelefonra letölthető “főzősegédek”.

2013.10.3.Tovább olvasom

A húsok és a tojás koleszterintartalmát néztük – Ezt tudta róluk?

Úgy néz ki, nem egészségtelen a tojás. Bátran mehet az omlett is reggelire. Egy új kutatás szerint napi átlagban egy tojás nem növeli a szívbetegségek kockázatát. Igaz, a tojás koleszterinben gazdag, mégis belefér az étrendbe.

2013.10.3.Tovább olvasom