Hogyan kerül a bor a kolbászba?

Számos kolbásztípust ízesítenek borral. Főként fehérborral. A nedűt még a kolbászpéphez adják hozzá az előkészítés során. Ezzel is lazítják a kolbászhúst.

 

Nem egy ország kedvenc kolbásza készül borral ízesített alapanyagból. Ilyen például a Butifara, a tömött spanyol kolbász. Ez sertéshúsból, fehérborból készül és természetesen fűszerekből. Az olaszoknak is van “boros kolbászuk”. A Cotechino szintén fehérborral ízesített, akárcsak a milánói szalámi, ami sovány sertéshúsból, marhahúsból és sertéshájból készül. Ezek mellett pedig fokhagymával, borssal és fehérborral teszik az ízét igazán finommá.

 

Kóstolna ízletes házias jellegű kolbászokat Szombathelyen? Jöjjön el hozzánk a Kámon-hús hentesüzletébe, és válogasson a kínálatunkból!

 

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.