Hogyan készül a házi burger?

Sokan tudjuk, hogy nagyon finom tud lenni egy házi burger, mégsem próbálkozunk meg vele. Vajon miért? Mutatjuk, mennyire egyszerű elkészíteni.

Először is vegyünk jó minőségű, sovány darált marhahúst. Az 50 dekás adaghoz 2 tojásra lesz szükségünk, 4 szép paradicsomra és egy vöröshagymára.

Mindezt összekeverjük – felaprított formában -, és jóképű hamburgerhúsokat formázunk. Természetesen sóval és borssal is fűszerezzük. Ízlés szerint. És legalább négy órára hagyjuk állni. Vigyázz arra, hogy az állaga tömött legyen. Nem szabad, hogy széthulljon a grillrácson.

Szóval tedd a húspogácsát a grillrácsra, és süsd át jól mindkét felét. Ehhez nagyjából 15 percre lesz szükséged. Ha kész a hús, jöhet a buciba a jó sok friss belevaló. A zsemlét a művelet előtt szintén kicsit megpiríthatod.

Tipp: Ha tudsz, szerezz be hamburgerhús-sütő rácsot.

Az ízesítés rátok van bízva. De a magyaros változat szerintünk nyerő lehet: saláta, sajt, lilahagyma és savanyú uborka, esetleg csalamádé – ezek mind mehetnek bele. Mellé pedig jöhet egy jó hideg sör. Igaz?

Jó étvágyat hozzá!

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.