Azt ugye mindannyian tudjuk, hogy célszerű megmosni a húsboltban, áruházban megvásárolt húst az elkészítés előtt. Azzal azonban kevesen vannak tisztában, hogyan érdemes ezt tenni.
A húsokat lehetőleg folyóvízben mossuk meg az elkészítés előtt. A fagyasztani szándékozott húst ne mossuk meg. Csakis a készítés előtt. A folyóvíz alatt dörzsöljük, áztatáskor ugyanis károsodhat az alapanyag. Lehetőleg mindezt hideg vízben tegyük.
Ha nagyon zsírosnak ítéljük a húst, használhatunk langyos vizet is. Kivétel a pácolt, sózott, füstölt hús. A sózott, füstölt húsárut néhányszor leforrázhatjuk és a levescsontokkal is hasonlóan tehetünk. A marhahúst lehetőleg egészben mossuk meg folyóvíz alatt. Ezután szeljük csak fel, figyeljünk arra, hogy a húsnedvek ne ázzanak ki belőle.
Ha még több húsvásárlással, előkészítéssel, sütéssel-főzéssel kapcsolatos kérdése van, jöjjön el hozzánk Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletébe és segítünk.