Hogyan tároljuk a húsboltból hazavitt füstölt húsvéti sonkát?

Számos helyen olvasni arról, hogy mire kell odafigyelni a húsvét sonka vásárlásakor. Erről mi is készítettünk már egy bejegyzést, itt. De arról már kevesebben írnak, hogy mit tegyünk a füstölt sonkával, ha hazavittük a hentestől. Mi megtettük.

Mivel általában már több nappal húsvét előtt beszerezzük a sonkát, nem árt tisztában lenni a teendővel. Ami egyébként nem igényel nagy tudást, de ha nem csináljuk jól, bajok lehetnek az ízekkel. Szóval gondoljunk a jó öreg falusi módszerre: akasszuk fel a füstölt sonkát egy jól szellőző hűvös helyen – de ne huzatos helyre. Mondjuk a kamrába. Ha ez nem megy, akkor hűtőbe is tehetjük. De úgy, hogy tudjon szellőzni. Egy lyukacsos tároló doboz ebben segíthet.

Húsvéti sonka – Szombathely

Viszont ezt módszert se alkalmazzuk túl sokáig, mert a nedvesség miatt felpuhulhat a sonka kérge és kiszáradhat. Szóval ha csak a hűtőben tudjuk tárolni a füstölt árut, lehetőleg pár nappal a húsvét előtt vigyük el a boltból.

Ezt a kisebb hentesüzletekben általában megtehetjük.

Ha attól tartanál, hogy nem marad sonka, inkább jelezd előre, hogy igényt tartasz a húsárura. Sokkal jobb így eljárni, mintha a tárolási probléma miatt ne lenne igazán jó íze a húsvéti sonkának. Persze a helyes főzési technikát sem árt tudni. Erről itt írtunk tavaly.

Szóval ha szükséged lenne húsvéti sonkára, de csak később vinnéd haza, jelezd ezt bátran! Gyere be hozzánk Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletébe.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.