Számít a hús állaga, a színe. Ez utóbbi függ a tartás jellegétől. A szabadban nevelkedett csirkék húsa valamivel sötétebb.
A bőrszínnél a legtöbben a sárga bőrűeket választják. Ez is a szabad tartás egyik jellemzője, emellett a kukoricatakarmány fogyasztása miatt is lehetséges a sárgás bőrszín. A hús alapvetően fehér, halvány rózsaszín. A hófehér húsú csirkék a legtöbb esetben intenzív tartásúak.
Élettani szempontból nagyon fontos a csirkehús fogyasztása, ugyanis magas a fehérjetartalma, A, B3 és D vitamint is tartalmaz, emellett kalciumban, foszforban és káliumban is gazdag.
Az elestar.hu oldalon olvasható az is, hogy a sovány csirkehús jó omega-3 és omega-6 zsírsavforrás.
Ha nyers, jó minőségű csirkehúst venne, nézze meg a kínálatot Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében. Ha kész csirkehúsú ételt rendelne, itt megnézheti a Jazz Chicken kínálatát.