Te tudod, hogy a nyers, vagy kész hús a mélyhűtőben meddig áll el? Ha eddig nem voltál benne biztos, mindenképpen olvasd el ezt a cikket, hiszen a nem megfelelően tárolt húsok fogyasztása akár komoly ételmérgezéshez is vezethet!

Hús a mély hűtőben – meddig és hogyan?
Hús a mélyhűtőben, de meddig?
Ha hűtőben tároljuk az ételt, valamivel egyszerűbb a dolgunk, hogy megtudjuk meddig is jó a szavatossága, ám a mélyhűtő esetében ez egészen más.
Természetesen az sem mindegy, hogy a mélyhűtő milyen teljesítménnyel bír, de a legtöbb típus esetében ezek a számok mérvadóak a húsok tárolásánál.
Lássuk mi a helyzet akkor, ha a hús a mélyhűtőben landol:
A húsok általában hosszú ideig tárolhatók a mélyhűtőben. Jó ha tudod, hogy egyes típusok kevesebb ideig őrzik meg a szavatosságukat fagyasztás során.
Nyers hús a mélyhűtőben:
- Egész csirke, vagy pulya: 12 hónap
- Vadhúsok és baromfi: 8-12 hónap
- Darált hús, baromfi aprólék: 3-4 hónap
- Karaj, bélszín: 4-6 hónap
- Halak: 2-3 hónap
Főtt hús a mélyhűtőben:
- Bacon, szalonna, virsli, sonka: 1-2 hónap
- Sültek: 1-3 hónap
Így tárold a húsokat a fagyasztódban
- Fontos, hogy a mélyhűtő -18 celsius fokos legyen, ennél alacsonyabb, vagy magasabb hőmérséklet ronthat az étel ízén, és minőségén is.
- Ha már egyszer felolvasztottad a húst, semmiképpen ne tedd vissza a fagyasztóba.
- Használj tasakot fagyasztáshoz! Szorítsd ki belőle a levegőt és így tedd be a fagyasztóba!
- Címkézz fel mindent, hogy tudd, mikor kerültek az ételek a mélyhűtőbe!
- Áramszünet esetén tartsd csukva a fagyasztó ajtaját, így akár 1-2 napig is megőrizheted odabenn a megfelelő hőmérsékletet!
Ha feltöltenéd húsokkal a fagyasztódat irány a Kámon-Hús, ahol biztosan megtalálod azt, amit keresel!