A hús kerüljön alulra

Nem mindegy, hogyan pakolunk a hűtőbe. Erről jelentetett meg cikket a Femina.hu. A bejegyzésben egyebek mellett arra figyelmeztetnek, hogy a hűtő felső polcaira célszerű tenni a rögtön fogyasztható ételeket. Míg a hűtő hidegebb, alsó részébe a romlandóbb élelmiszereket ajánlott tenni.

Ide kerüljenek a nyers húsok, amiket mindenképpen külön zacskóba, dobozba tegyünk. Lehetőleg úgy helyezzük el ezeket, hogy ne érintkezzenek más élelmiszerekkel.

A hűtő ajtó részébe élelmiszert ne nagyon tárolj. Ugyanis ez a legkevésbé hideg része a hűtőnek.

Fontos tanács továbbá, ami szintén a Femina.hu oldalán olvasható, hogy meleg, langyos ételt ne tegyél a hűtőbe. Ennek leginkább energiatakarékossági okai vannak. Különösen a régi készülékek fogyasztanak sokat akkor, ha még melegen betesszük az ételt.

A hűtőkben egyébként az optimális hőmérséklet 5 fok. Ennél hűvösebbre nem szükséges állítani.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.