Nem mindegy, hogyan pakolunk a hűtőbe. Erről jelentetett meg cikket a Femina.hu. A bejegyzésben egyebek mellett arra figyelmeztetnek, hogy a hűtő felső polcaira célszerű tenni a rögtön fogyasztható ételeket. Míg a hűtő hidegebb, alsó részébe a romlandóbb élelmiszereket ajánlott tenni.
Ide kerüljenek a nyers húsok, amiket mindenképpen külön zacskóba, dobozba tegyünk. Lehetőleg úgy helyezzük el ezeket, hogy ne érintkezzenek más élelmiszerekkel.
A hűtő ajtó részébe élelmiszert ne nagyon tárolj. Ugyanis ez a legkevésbé hideg része a hűtőnek.
Fontos tanács továbbá, ami szintén a Femina.hu oldalán olvasható, hogy meleg, langyos ételt ne tegyél a hűtőbe. Ennek leginkább energiatakarékossági okai vannak. Különösen a régi készülékek fogyasztanak sokat akkor, ha még melegen betesszük az ételt.
A hűtőkben egyébként az optimális hőmérséklet 5 fok. Ennél hűvösebbre nem szükséges állítani.