A húsfogyasztás egészséges. A változatos és jó minőségű hús elengedhetetlen a szervezet megfelelő működéséhez. Ezt tudjuk is. Ezért egyre többen keressük a minőségi, biztonságos forrásból származó húsokat. És az étrendünkbe a sovány húsféléket is beillesztjük.
A hazai tapasztalatokat vizsgálva az látszik, hogy növekszik az alacsony zsírtartalmú egészséges húsok iránti érdeklődés. A sertéshús esetében is a sovány részek kelendőbbek. De azért fogyasztunk még sonkát és szalonnát is. Igaz, ez inkább az idősebb korosztályra jellemző.
Általános tapasztalat, hogy a fiatalok nem igazán érdeklődnek a hagyományos sertéshús termékek iránt.
Itthon egyelőre ez a jellemző
Egy magyarországi húsfogyasztási szokásokat vizsgáló tanulmány szerint a fogyasztók szívesebben vásárolnak előre csomagolt, szeletelt termékeket. De azért szeretjük a pultból kapható minőségi árut is.
A Kámon-Hús sütésre előkészített házi termékei is jól fogynak
Akik itthon a helyi hentesnél vásárolják a húst, a nyugatabbra tapasztalható trend szerinti fogyasztók. Európában ugyanis inkább a friss tőkehúst vásárolják és fogyasztják. A többség úgy ítéli meg, hogy ezek a húsok egészségesebbek, mint a félkész, konyhakész termékek.
Egyértelműen látszik, hogy a fejlettebb európai országokban a vásárlási tendencia a minőségi húsáruk irányába tolódott el. A nyugatabbra élőknél – a nálunk megszokottnál – nagyobb hangsúlyt kap az egészségtudatosság. De nem feltétlenül biohúst keresnek, inkább a hagyományos jó minőségű húsra van igény.
A mi meglátásunk szerint nálunk is hasonló irány várható. Az egészségtudatos táplálkozás jelentőségét már itthon is sokan felismerik, ennek következtében pedig egyre többen vásárolnak minőségi húsárut. Méghozzá megbízható kis, a lakóotthonhoz közeli hentesüzletekben.
Ha Ön is hasonlóan fontosnak tartja a jó minőségű húsok fogyasztását, nézzen körül nálunk Szombathelyen. A Kámon-hús hentesüzletét a Maros utca 2-ben találja.