Húsból, gyümölcsből többet, kenyérből kevesebbet vesz a jómódú magyar vásárló

Így vásárolnak a tehetősek és a kevesebb jövedelemmel rendelkezők. Húsból többet vesznek a gazdagabbak, míg kenyérből kevesebbet. A jobb anyagi körülmények között élők zöldségből kétszer, gyümölcsből négyszer annyit vásárolnak, mint a kevésbé tehetős társaik. A Magyar Nemzet a Központi Statisztikai Hivatal adatait alapul véve közölt egy összeállítást. Ebből látszik az is, hogy húsból másfélszer többet vesznek a jómódúak, mint a szegényebbek.
Egy magyar egyébként kenyérből átlagosan 39 kilogrammot, míg húsból 50,8 kilogrammot vásárol évente. Ez azt jelenti, hogy hetente valamivel kevesebb, mint egy kiló húst vásárolunk.

A húsok közül a legnépszerűbb a baromfihús. Ilyen húst a legtöbben hetente több alkalommal is eszünk. A Gfk Hungária felméréséből az látszik, hogy a háztartások harmada hetente többször eszik még sertéshúst, amelyet jellemzően a férfiak szeretnek jobban. A legtöbb sertés a fizikai dolgozók, a nagycsaládban és a falun élők asztalára kerül. A harmadik a listán a marhahús, ebből csak a háztartások kisebb százaléka fogyaszt rendszeresen.

Ön milyen húst fogyaszt szívesen? Sertés, csirke, marha? Legyen bármelyik is, segítünk a beszerzésében. Nézzen körül Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében. Tájékozódjon a kínálatunkról!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.