Húsfogyasztás: mennyiség vagy minőség?

Azt már tudjuk, hogy a húsfogyasztás és a változatos étrend elengedhetetlen az egészség szempontjából. Azt viszont kevesen mérik fel, hogy a mennyiség vagy inkább a minőség számít.

A házipatika.com egy átfogó bejegyzést tett közzé, amiben erre a kérdésre igyekeznek választ adni. Itt olvasható: “A mértékletes húsfogyasztás – megfelelően elkészített formában – jelentősen hozzájárul az egészséges és kiegyensúlyozott táplálkozáshoz azáltal, hogy a szervezet egészséges működése számára nélkülözhetetlen tápanyagokat biztosít. Fontos tudni azonban, hogy a szükséges összetevőket csak a minőségi húsok tartalmazzák, így törekedjünk arra, hogy minden alkalommal megbízható helyről származó húst vásároljunk.”

 
A húsokban található fehérjék és a B-vitamin tartalom mellett az A és a D vitamin is hozzájárul az egészség megőrzéséhez. Természetesen a zsiradékokat is tartalmaznak a húsok, amelyek fogyasztása éppúgy nélkülözhetetlen. A zsír feladata a sejtépítés, a zsírban oldódó vitaminok tárolása és nem utolsó sorban a hőszigetelés. Az oldalon olvasható, hogy a színhúsokban 100 grammonként 1-2 százalék a zsír, a sertéscombban 4 százalék, a marhahúsokban 2,5-11 százalék, a belsőségekben 3,5-8,6 százalék, a baromfihúsokban pedig 1,5-25 százalék.

 
Ezektől azonban nem kell tartani. Ennek ellenére fontos a változatos étrend. A bejegyzés elején feltett kérdésre a válasz: fontos a minőség, ugyanis a kellően jó húsokban találhatóak meg a szervezet számára igazán szükséges összetevők.

 
Minőségi húsok Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében.

 
Ha többet szeretne olvasni a témában, itt megteheti.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.