A húsok mellé tegyél a grillre néhány csöves kukoricát is!

Itt a kukorica szezon. Már megjelentek a piacon, a zöldségesnél a grillezéshez is tökéletes csöves kukoricák. Ha húst sütögettek, dobjatok párat Ti is a rácsra!

Csak arra figyeljetek, hogy a vásárláskor minél egészségesebbet válasszatok. Lehetőleg olyat, ami kellemes illatú, üde színű és a bajusszálak is selymesek. A legjobb, ha óvatosan széthúzod a leveleket a választás előtt, majd az ujjaddal megnyomd valamelyik szemet. Ha tejszerű lé buggyan ki, akkor friss a kukorica. Mehet a grillre. De ha lehet, még aznap süssétek meg! Mivel tárolni nem igazán célszerű, ugyanis még hűtőben is könnyedén veszít az édeskés ízéből.

Ha grilleznéd a kukoricát, hagyj egy kis csutkát a hámozás után. Így könnyebben tudod forgatni a csöveket a rácson. De ne csak natúrban készítsd, tegyél rá fűszerolajat, vajat vagy ha szeleteled, húzhatod a húsok mellé egy nyársra. A kukoricának egyébként nagyjából fél óra, negyven perc szükséges ahhoz, hogy megsüljön a parázs fölött.

De nem feltétlenül kell a levelektől megszabadítva sütni a csöveket. Akár a csuhéban is teheted a rácsra. Viszont ha ezt tennéd, a művelet előtt áztasd vízbe a csöveket. Így ugyanis a levelek nem égnek meg. Plusz mielőtt kész lenne a kukorica, vedd le a héját és süsd így is egy keveset. Így kapja meg ugyanis a füstös aromát. Erre 20-25 perc sütés után kerülhet sor.

Grillezz kukoricát is!

Egyébként, ahogy a mindmegette.hu-n is írják, a grillen készített kukorica nem csak önmagában, hanem köretnek is tökéletes. Tippként ajánlják, hogy a kukoricát próbáljuk ki szószokkal, zöld- és egzotikus fűszerekkel is. Az egyben sütött csöveket pedig reszelt sajttal is megszórhatjuk.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.