Húsok mellé vagy csak önmagában? Számtalan módon elkészíthetők a gombák

Rántott formában, levesben, húsokhoz mártáskén vagy salátában. Számtalan módon elkészíthető a gomba. Mi kínáljuk az Omlett étlapján, de húsok mellé otthon elkészítve is kiváló.

Magyarországon évente 2 kilogrammot fogyasztunk gombából, ez nem túl sok. Nagyjából 4-5 kilogramm lenne az ideális. Ennek ellenére sokan szeretik, mivel könnyen elkészíthető és egészséges is.

gomba

 

A gombák fehérjetartalma alacsony, nagyjából egy liter tejének felel meg, ezért ha tápláló ételt szeretnénk, egy kis hússal készítsük. Gyűjtöttünk is néhány ilyen receptet, amiket talán Te is kipróbálnál.

Mustáros gombás hús

Aszalt paradicsomos-gombás csirke tésztával recept

Csirkemell óvári módra recept

Gombás-rozés marha recept

A hús beszerzésében segítünk! Várunk Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.