“Húsos tippek” – Kámoni húsbolt, Szombathely: Ha már megvan a hús, nem mindegy, milyen kést használunk a szeleteléshez, a csontozáshoz

Egyeseknek a nagyáruház, másoknak a hagyományos húsbolt Szombathelyen, ami szimpatikus. Vásároljon bármelyikben is, a megvett hús feldolgozását megkönnyítik a jó eszközök. Ilyen késeket használjon!

Érdemes tudni, hogy más kell a zöldségaprításhoz, más a sajtokhoz és a húsokhoz, a halakhoz is. Sok háztartásban nem tartanak minden munkafolyamathoz külön-külön kést, vannak fő kések, amelyek sok évig elkísérik a tulajdonosukat. Ám léteznek olyan vágóeszközök, amelyek jó, ha a “főkésen” kívül ott lapulnak a fiókban.

02

A séfkés, a francia kés alkalmas filézésre, szeletelésre és aprításra. Abban az esetben, ha nem kívánunk külön munkafolyamatokhoz külön kést használni, akkor erre ne sajnáljuk a pénzt, nagymértékben megkönnyítheti az ételkészítést. A kés hosszú, szélesen induló pengével, elkeskenyedő véggel rendelkezik. Ha ilyet veszünk, figyeljünk arra, hogy jó súlyelosztású legyen.

 
Ha igazán jó munkát szeretnénk végezni és könnyen akarunk boldogulni a hússal, használjunk filézéshez, csontozáshoz arra való kést. A filéző-, csontozókés csirke vagy csontos húsok bontásánál jelent nagy segítséget, de mint a neve is mutatja, egész halak filézésénél ugyancsak lehetővé teszi a könnyű, de hatásos munkát. Hosszú vékony elkeskenyedő, hajlékony penge jellemzi, a csontozókés ettől eltérően merevebb vágólappal rendelkezik.

 
Ha a csontokkal el kell bánni.

 
Amennyiben már darabolni kell a csontos részeket, használjunk bárdot. Van, hogy a húsboltban csak úgy tudjuk megvenni a terméket, hogy azt később aprítani kell. A nagy csontos daraboknál szükség lehet bárdra. A kámoni húsbolt Szombathely kedvelt hentesüzleteként vállalja a darabolást is, így ha itt vásárol, kérje a dolgozók segítségét.
A bárdnak egyébként vastag éle van, csontok, ízületek darabolását pedig a nehéz fémsúly segíti.

 
Összegezve: a hús feldolgozása egy jó késsel is megoldható, de a legjobb, ha erre alkalmas eszközt használunk. Amennyiben nincs lehetőségünk az otthoni feldolgozásra, vegye igénybe a húsboltban dolgozók segítségét.

 
A kámoni húsbolt Szombathely egyik legrégebbi hentesüzlete. Eladóink képzett szakemberek, hentesek, így húsvásárlási tanácsokban kérje kollégáink segítségét. Várjuk szeretettel!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.