Nem mindig célszerű a hús vásárlásakor az alacsony zsírtartalomra törekedni. A két százalék alatti zsírtartalom ugyanis az élvezeti érték komoly csökkenésével jár. Sőt, ebben az esetben sok olyan vitamin nem jut be a szervezetbe, amelyre szükség lehet az egészséghez.
Tény: jó, ha olyan húsokat választunk, amelyek kevésbé zsírosak, viszont nem kell irtózni egy kis “plusztól”.
Az Országos Húsipari Kutatóintézet szakemberei az Orientpress rádióadásában elmondták: célszerű belsőségeket is fogyasztani. Azokban ugyanis olyan vitaminok vannak, amelyek a szervezet számára könnyen hasznosíthatóak. Szemben más, étrend-kiegészítőként bevitt elemekkel.
A rádióadásban egyebek mellett az is elhangzik, hogy az ajánlott napi húsmennyiség 50-300 gramm. Sőt, arról is hallhatók érdekességek, hogy egyes aminosavak csak a hússal vihetők be a szervezetbe. Így, aki teljesen leáll a húsfogyasztással, veszélyezteti az egészségét.
A teljes adás itt hallgatható meg.
Minőségi, friss húsárut vásárolna? Látogasson el hozzánk Szombathelyen a Kámon-hús hentesüzletébe.