Húsvéti sonka akár házhoz is!

A Húsvét egyik alapvető finomsága a húsvéti sonka. Fogyaszthatjuk reggelire egy kis tormával, akár szendvicsbe, ebédre melegen, tekercselve, vagy sültként is. Húsboltunkból a legkiválóbb alapanyagot most akár házhoz is rendelheted, így ki sem kell mozdulnod az igazi húsvéti sonkáért. Ha szeretnél többet megtudni a húsvéti sonkáról és kíváncsi vagy, hogy rendelheted házhoz, olvasd el cikkünket!

Húsvéti sonka – akár házhoz is!

 

Húsvéti sonka főzése

A sonka lehet kötözött, nyers vagy hőkezelt, lehet csont nélküli vagy csontos, illetve bőrös. Az igazi húsvéti sonka sertéscombból készül sózással, füstöléssel, érleléssel. Egy jó sonka hónapokig készül, míg eljut a vásárlóig, ezért is fontos, hogy megbízható, minőségi helyről válasszuk ki a számunkra megfelelőt.

Sokaknak már jól bevált módszere van a sonkafőzésre, hiszen ha ismerjük az alapszabályokat, nem tudunk nagyot hibázni.
Lássuk, mik ezek az alapszabályok, amiket érdemes betartani:
-Beáztatás: hideg vízben nagyjából fél napig kell áztatni főzés előtt, de ez a megvásárolt sonkától is függ, hogy az mennyire sós. Ha nem vagyunk biztosak benne, akkor legalább fél napig hagyjuk ázni.
-Főzés: Csakis lassú tűzön főzzük a sonkát, attól függően, hány kilós a hús. Erre egy egyszerű módszert szoktak használni: 1,5 kg sonka 1,5 óra főzés, de érdemes megvárni a 2 órát még egy kisebb sonka esetében is. Akkor van kész a sonka, ha az a húsvilláról könnyedén lejön, vagy egy fogpiszkálót beleszúrva, egyszerűen kihúzható és nem ragad.

-Fűszerezés: Nagyon figyeljünk arra, hogy ne fűszerezzük túl. Elég a főzővízbe 1-2 babérlevelet és fokhagymagerezded beletenni. 
-Lehülés: Nagyon fontos lépés, hogy a megfőtt sonkát a vízben hagyva hagyjuk kihülni.
-Főzőlé: A sonka főzőlevét semmiképp ne öntsük ki, hiszen felhasználhatjuk bableveshez, sólethez, de akár tésztát is főzhetünk benne, így a tészta magába szívja a sonka kellemes füstös ízét.

Nagyon fontos, hogy a hagyományos nyers füstölt sonkát nem szükséges és valójában nem is ajánlatos hűtőben tárolni. Ám a főzés után már javasolt a hűtőszekrényben történő további tárolása. 

Ahhoz, hogy a megfelelő sonkát készíthessük el az ünnepi asztalra, nagyon fontos a megfelelő alapanyag megválasztása is. Ha minőségi sonkát szeretnél Húsvétkor, szerezd be a Kámon-Hústól.

További hasznos cikkek a húsvéti készülődéshez ITT olvashatók.

Így rendelj további húsvéti ételeket tőlünk

A rendelés menetéhez segítséget itt találsz.

Miket rendelhetsz még tőlünk Húsvétra?
-Hidegtálakat
-Süteményeket
-Salátákat, savanyúságokat
-Kész ételeket
-Húskészítményeket

További ajánlatainkról itt olvashatsz.

KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁNUNK!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.