Így biztosan nem marad meg a szilveszterre készített étel

Azt tudtátok, hogy mekkora adagokkal célszerű készülni, ha vendégeket várunk? Mutatunk egy-két tippet a szilveszteri készülődéshez. Így biztosan nem megy veszendőbe az elkészített étel.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége ajánlása szerint egy átlagos felnőtt egy étkezés alkalmával 70-85 gramm húst fogyaszt el. Köretből, salátából 100-150 grammal kell számolni, mártásból pedig 2,5 deciliterrel. Ha főzeléket kínálnánk, 3-4 decilitert készítsünk egy vendégnek. Burgonyából, tésztából, rizsből készült ételekből pedig 250-300 gramm, ami elegendő lehet. Míg desszertből 80-150 gramm az ideális.

Szilveszteri vacsora

Nyílván vannak nagyobb étkű vendégek, ezért bizonyos ételekből célszerű kicsit többet készíteni. De irányadóként talán jók lehetnek ezek az idézett adatok. Segíthetnek például abban, hogy ne essünk túlzásokba az elkészített szilveszteri ételeket mennyiségét illetően. És abban is, hogy ne kelljen az ünnepek után napokig a megmaradt finomságokat fogyasztani.

Érdemes tehát már a vásárláskor is kicsit tudatosabban készülni. Ha gondolod, mi ebben segítünk. A szilveszteri finomságok elkészítéséhez szükséges hús alapanyagokat nálunk is megtalálod!

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.