Így és ezért grillezz virslit!

Van, aki kiegészítésként készíti, mások főételnek szánják. A faszénen sült kolbásznak nincsen párja. Sőt, a grillen készített virsli is egészen más lesz, mintha hagyományos módon főznéd. A sütéstől lesz rajta egy karamellizálódott, füstös réteg, ami más módon nem nagyon jön létre, csak ha kerti sütőn készül.

Szóval ha főfogásnak nem is szeretnél virslit, legalább kiegészítőként dobjál egy-kettőt a rácsra, amikor kint sütögettek. Egyrészt így sokkal változatosabb lesz a menü, másrészt tényleg kár lenne kihagyni a lehetőséget, hogy grillen sütheted meg a virslit. Amit egyébként hot-dog-ként is tálalhatsz. Mondjuk szintén grillen készült zöldségekkel. Ez utóbbit készítsd úgy, hogy kis darabokra vágva egy tűzálló grilltálcán sütöd át.

A tippet a caramelpotatoes.com oldalon láttuk.

A virslihez pedig egy kis extra tipp. Ha tűzöl bele egy pálcikát és átlósan bevagdosod, egy virsli spirált kapsz, ami egyrészt nagyon jól mutat. Másrészt remekül elhelyezhető mellette a kifliben minden plusz finomság, mondjuk a grillezett zöldségek.

Kipróbálnád? Házi készítésű virslikért nézz be hozzánk a kámoni bisztróba!

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.