Így grillezz! Gátold meg az egészségtelen anyagok képződését!

Ahhoz, hogy a grillezés valóban jól sikerüljön, nem csak minőségi hús alapanyagra van szükségünk. Számít, hogy miként készítjük elő a sütnivalót, milyen hőfokon grillezünk, és az is, mennyire tartjuk karban a sütőnket.

Ahhoz, hogy a grillezés, azaz a hús egészséges legyen, a sütéskor oda kell figyelni és gyakran forgatni a szeleteket. Különben odaéghet a vacsoránk. A szenes hús pedig nem tesz jót az egészségünknek, képződhetnek rákkeltő anyagok. Erre figyeljünk oda!

A zsíros részek könnyen lángra kaphatnak, ezeket, ha tehetjük, távolítsuk el. Mindenképpen pácoljunk a grillezés előtt. Így nem csak ízletesebb lesz a hús, hanem a karcinogén, azaz a rákkeltő anyagok képződése is meggátolható – összegzi a drportal.hu nyomán az elemiszer.hu.

Olvasható még az is, hogy a szószokat csak a sütés után adjuk a húshoz. Miután pedig befejeztük a grillezést, tisztítsuk meg a rácsot – ez nagyon fontos. Ha kényelmesebb módszert választanánk, akkor használjunk alufóliát.

Szeretnél még több hasznos, étkezéssel kapcsolatos infót? Iratkozzon fel a Kámon-hús hírlevelére!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.