Így készíts csülökből bográcsgulyást!

Nemrég írtuk, hogy ha tartalmasabb ízű gulyást készítenénk, akkor a csülköt nem hagyhatjuk ki a bográcsból. Sokan érdeklődtetek ezután, hogy miként célszerű elkészíteni a csülkös gulyást, ezért most mutatunk egy receptet. Nem nehéz, és az étel garantáltan nagyon finom lesz. Szóval a bográcsot készíthetitek.

Múltkor írtuk: a csülkös gulyás azért lesz olyan finom, mert a zsírszövetekben van az igazi íz. De ettől a tulajdonságától még nem lesz zsíros a levesünk. Ellenkezőleg, sokkal tartalmasabb, kiadósabbá válik. És egy kicsit kocsonyássá is, ami megint csak pluszt ad a gulyásnak.

csülök vásárlás Szombathelyjpg

Friss csülök a kámoni húsboltban

De hogyan készítsük el?

Tegyünk egy kevés füstölt szalonnát a bográcsba. Olvasszuk zsírjára. Ezután mehet bele a hagyma. Ne spóroljunk vele, a hagyma jó ízt ad. Egy fej mehet bele. Amikor kicsit már megpárolódott, tegyünk bele fél kiló felkockázott sertéscombot, és ilyenkor jöhet a kámoni csülök – amit szintén darabolni kell. Amikor már fehéredik a hús, tegyük hozzá a vizet. Majd ízesítsük sóval. Ezután főzzük egy kicsit a levest. Ha már puhult a hús, tegyük hozzá a krumplit, a zöldséget (1-2 szál sárgarépa, petrezselyem gyökér), a babérlevelet, a pirospaprikát. Amikor már majdnem kész, még egy utolsót kóstoljunk és pótoljuk, ha valami hiányzik. Főzzük még egy keveset, és tálalhatunk.

Természetesen az arányok a gulyás mennyiségétől függően változnak. Ezért bátran kérdezzetek a húsboltban a kollégáktól. Ha főznél egy jó gulyást, a hús beszerzésében segítünk. Nézz be hozzánk Szombathelyen! A címünk: Maros u. 2.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.