Így készítsd el a húsvéti sonkát!

Ha sikerült jó kis parasztsonkát vásárolni húsvétra és túl sósnak, füstöltnek tűnik, akkor főzés előtt pár órára áztasd be. Annyi vizet önts a sonkára, hogy azt teljesen ellepje. Három-négy óra után öntsd le a levet, majd újra engedd fel hideg vízzel a lábost, annyival, hogy ellepje a sonkát. Szórj a vízbe fekete borsot, 6-7 szemet és egy félbevágott, megpucolt vöröshagyma fejet, plusz egy-két babérlevelet. Van, aki leveszöldségeket is tesz a sonka mellé. Lassú tűzön főzzük, forrás után pedig 30-40 percet kell várnunk, amíg teljesen elkészül. Általában annyi időt kell szánni a főzésre, ahány kilós a sonka.

 
Ne felejtsünk el tojást is kínálni a húsvéti sonka mellé. Vegyünk hozzá tormát, vagy készítsünk házilag. A húsvét elmaradhatatlan kelléke a fonott kalács, ennek beszerzéséről se feledkezzünk el.

Az ízletes húsvéti sonka kiválasztásában segítünk, jöjjön el hozzánk Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletébe!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.