Így pirítsd meg a szalonnát, hogy jó ropogós legyen!

Te tudod a szalonna sütés titkát? Nem szabad felhevült serpenyőbe tenni a szalonnát. Egyébként nem lesz ideje kisülni a zsírnak a szeletekből.

Ha ugyanis már a sütés kezdetekor forró a serpenyő, mire kisül a zsír, addig kívül meg is ég. Vagy ha nem várjuk meg, amíg megég, akkor meg belül nem lesz ropogós. Hideg serpenyőben ez nem fordulhat elő, hiszen így van ideje kisülnie a zsírnak, és kívül sem ég meg. Persze ehhez alacsony fokozatra célszerű állítani a lángot. Illetve a szalonna mindkét oldalát süssük meg. Amikor kezd pöndörödni, fordítsuk meg. Ha pedig igazán ropogósan szereted, egy kis vizet is adhatsz a szalonnához sütés közben. Mire ez elpárolog, roppanósak lesznek a szeletek.

Házi szalonnák a húsboltban

Nyilván sokat számít a technika, de azért nem árt, ha a szalonna is minőségi. Ez utóbbiban mi tudunk segíteni. Ha ízletes szalonnát keresel, nézz be hozzánk Szombathelyen a hentesüzletünkbe. A címünk: Maros utca 2.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.