Így vásárolj kolbászt!

Szoktad nézni a kolbász vásárlásakor az összetételt? Ha nem, javasoljuk, hogy ezután tedd meg. Az a legjobb, ha egy kolbász a húson, a szalonnán, a fűszereken kívül mást nem tartalmaz.

 

Ha plusz adalékanyagokat látsz, nem lehetsz biztos abban, hogy a minőség a legjobb lesz. Egy termék akkor kiváló, ha minél több nyers hús van benne. A blikk.hu tesztjében is közölték, hogy az számít jónak, ha 100 gramm termék 155 gramm sertéshúsból készül.

 

Olvasható az is: az sem mindegy, hogy kemény vagy puha zsír van benne. Utóbbi a húson hagyott, a szalonnánál gyengébb minőségű zsiradék, amely a felvágott kolbászból nyomás hatására már szobahőmérsékleten kipréselhető.

 
Az sem jó, ha egy kolbász túl lazára van töltve, az ugyanis könnyen penészesedhet – mindezt Dömölki Lívia élelmiszer-szakértő mondta el a lapnak.

 
Meglátásunk szerint a legjobb, ha a kolbászt is helyi hentesnél szerezzük be. Nem pedig nagyüzemi módon előállított terméket vásárolunk. Ez nem azt jelenti, hogy az így kínált kolbász nem lehet ízletes. Csupán biztosabb a hentesnél megvett húsféle.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.