Ilyen volt az I. Kámon-Hús Kolbásztöltő Mustra

Idén először került megrendezésre a Kámon-Hús Kolbásztöltő Mustra, ahol a kolbászé volt a főszerep. Cikkünkben a kolbászcsodák és a csapatok, illetve egy rövid beszámoló is található az eseményről. A bejegyzés végén a linkre kattintva további képek, illetve egy videós összefoglaló is elérhető.

Összefoglaló a rendezvényről:

2019.02.09-én szombaton a Herényiek Házában 4 csapat (BOCI BETÉPŐ; BOWLINGOSOK; IMI ÉS A CSAJOK; ÜTŐDÖTTEK) mérte össze tudását kolbásztöltés terén. A csapatoknak nem volt egyszerű dolga, hiszen a kolbász íze, minősége és színe mellett a zsűri az elkészítés körülményeit és a tálalást, illetve a díszítést is figyelembe vette.
A csapatoknak 3 óra állt rendelkezésre elkészíteni a legjobb kolbászokat, ezután a zsűri tagjai (Francsics Balázs; Katona Zoltán; Mercs Péter) a bírálati szempontok alapján értékelte a remekműveket.

A kolbász elkészítéséhez a legfontosabb a minőségi alapanyag, ezért a darált húst mi biztosítottuk. A fűszerezés és az elkészítés menete, módja már a csapatokra lett bízva. Úgy láttuk minden csapatnak meg volt a saját kolbászkészítő praktikája, és mindenkinek volt egy jól bevált receptje. Ami pedig a tálalást illeti,  a kreativitásban is nagyon otthonosan mozogtak, hiszen ezt a feladatot is profiként oldották meg mindannyian.

Minden csapat nagyon serényen tevékenykedett és ennek meg is lett az eredménye, hiszen ahogy ez a fotókon is látható, finomabbnál-finomabb kolbászok és étvágygerjesztő tálalások születtek.

Reméljük, hogy minden résztvevő jól érezte magát és egy hatalmas élménnyel gazdagodott, mi pedig gratulálunk minden versenyzőnek.

További képek a Herényiek Háza facebook oldalán elérhetők : https://www.facebook.com/pg/HerenyiekHaza/photos/?tab=album&album_id=2286977304666366 

Egy rövid videó pedig szintén a Herényiek Háza oldalán: https://www.facebook.com/HerenyiekHaza/videos/292546844773186

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.