Ilyenkor otthon is sokan készítenek csülköt

Ha karnevál, akkor csülök. Szombathelyiként legalábbis sokan ezt tartják. Ki a karnevál forgatagában eszik ilyenkor, ki otthon készíti el valamilyen formában. De egy biztos, hogy Szombathelyen ebben az időszakban megnő az egy főre jutó csülkös ételek száma.

A csülkök Szombathelyen, a kámoni húsboltban

Már csak azért is gondoljuk ezt, mert a karneváli héten általában igencsak sokan keresnek nálunk csülköt. Sokan esznek a bisztróban is, de jelentős számú vásárló viszi otthonra is. Akik közül a legtöbben egyébként főzve készítik el, de a pékné módra készülő csülök is nagyon megy, amit hagymás, szalonnás krumplival tálalnak.

Ugyanakkor ha az időjárás engedi, grillezhetünk is csülökhúst. Vagy ha van rá módunk, kemencében is elkészíthetjük. Ja, ne feledjük azt se, hogy gulyásba is kiváló. Ahogy azt már sokszor írtuk: a csülkös gulyás azért lesz olyan finom, mert a zsírszövetekben van az igazi íz. De ettől a tulajdonságától még nem lesz zsíros a levesünk. Ellenkezőleg: sokkal tartalmasabbá, kiadósabbá válik. És egy kicsit kocsonyássá is, ami megint csak pluszt ad a gulyásnak. Szóval ha most nem is, de egy őszi kerti főzés alkalmával érdemes kipróbálni a csülkös gulyást.

Viszont a “karneváli” csülöknek most van itt az ideje… Vagyis ha Te is készítenél, hús alapanyagért nézz be hozzánk!

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.