Itt a lecsószezon – Te egy héten hányszor eszel?

Augusztus a lecsó időszaka. Ilyenkor aztán nem telhet el úgy egy hét, hogy ne együnk a paprikás finomságból. Az Omlettben is volt a héten lecsós étel. Szerdán lecsóban főtt húsgombócot kínáltunk.

Szóval aki szereti a lecsót, ilyenkor aztán minden formában fogyasztja. De talán még ma is a klasszikus verzió a legnagyobb kedvenc. Paprika, paradicsom, hagyma, egy kis füstölt szalonna és/vagy házi kolbász….

De rántottaként, tojással megbolondítva is készíthetjük, és lecsós húst is ehetünk ilyenkor – ez utóbbira sokan talán nem is gondolnak, pedig egyszerű étel. Mondjuk tarhonyával kiváló.

Készül a lecsó

Merészebbek persze kísérletezhetnek mással is. Próbáld ki mondjuk a vasi tejfölös lecsót! Ez annyiban különbözik a hagyományos lecsótól, hogy mielőtt elkészülne az étel, tejföllel kell besűríteni. Vas megyében ezt egyébként galuskával vagy főtt burgonyával szokás tálalni.

De télire is rakhatunk el a paprikából. Lecsó fanatikusoknak ez kötelező. Szóval ne felejtsétek!

Ha pedig lecsós szelethez hús alapanyagra lenne szükségetek, vagy füstölt szalonnát, házi kolbászt keresnétek a klasszikus recepthez, nézzetek be hozzánk!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.