Íztelennek tartod a főztöd? Ezek az apróságok segíthetnek

Te is sokat bosszankodsz azon, hogy manapság nincs íze a boltban vett zöldségeknek? Hiába főzöd mondjuk a levest a nagy könyv szerint, egyszerűen nem olyan lesz, mint kéne… A BuzzFeed gasztrós munkatársa, Jesse szerint nem biztos, hogy az alapanyaggal van a baj.

Legalábbis neki a híres Culinary Institue of Americában azt tanították, hogy bátrabban kell sózni, és az kihozza az ízeket. Ez így is van. De hasonló eredmény érhető el akkor is, ha egy kis cukrot is teszünk az ételbe. Jesse tanára szerint ha egy csipet cukrot teszünk a répás, céklás és paradicsomos ételekhez, olyan lesz az étel, mintha a hozzávalókat nemrég hoztuk volna a kertből.

És ha már az plusz hozzávalókat említjük: nagyon jól kihozhatja a ételek ízét, ha egy kis citromlevet vagy ecetet adunk hozzájuk. Ahogy írják: a savak életet lehelnek az unalmas ízvilágokba is.

A húsokra vonatkozóan Jesse azt mondja, hogy azokat a sütés előtt mindig célszerű megszárítani. Így lesznek ugyanis kellemesen ropogósak. Szóval mielőtt a serpenyőbe tennéd a szeleteket, itasd le róluk a nedvességet egy papír kéztörlővel.

Sózni is tudni kell

Összefoglalva: Ha ízletes ételt szeretnél, sózz bátrabban, így a zöldségek íze is erőteljesebb lesz. De használj kevés cukrot is! Ezzel szintén intenzívebbé teheted az ízvilágot. Ugyanakkor a savakkal is játssz bátran! Egy kis citrom, egy csepp ecet csodákra képes. Plusz mielőtt a húsokat fűszereznéd és a serpenyőbe tennéd, szárítsd meg azokat!

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.