A jó húsvéti sonka, parasztsonka előállítása szakértelmet kíván

A jó parasztsonka előállítása gondos munkát kíván. Igazán jó szakemberek kezei közül csak minőségi húsvéti sonka kerülhet ki. Fontos a jó sózás, a pácolás és a füstölés. A megfelelő ízek elérése időigényes és szakértelmet kívánó munka során érhető csak el.
A parasztsonka a magyar parasztság életéhez hozzátartozott. A füstöléssel tartósított sonka ugyanis hosszabb ideig is elállt a padláson. Manapság leginkább húsvétkor eszünk belőle. Pedig tésztához is kiváló – egyes éttermekben kérhetünk például parasztsonkás pennét.
Ahogy már mutattuk, léteznek belőle nagyméretű és kisebb változatok is. Így mindenki talál magának megfelelő sonkát húsvétra. Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében is készülünk már.

 
Ha igazi sonkaízre vágyik, érdemes ismert húsboltban vásárolni. Szakértők is a hentesboltokat javasolják. A jó parasztsonka előállítása gondos munkát kíván. Igazán jó szakemberek kezei közül csak minőségi húsvéti parasztsonka kerülhet ki. Fontos a jó sózás, a pácolás és a füstölés. A megfelelő ízek elérése időigényes és szakértelmet kívánó munka során érhető csak el. A parasztsonka a magyar parasztság életéhez hozzátartozott. A füstöléssel tartósított sonka ugyanis hosszabb ideig is elállt a padláson. Manapság leginkább húsvétkor eszünk belőle. Pedig tésztához is kiváló – egyes éttermekben kérhetünk például parasztsonkás pennét.
Ahogy már mutattuk, léteznek belőle nagyméretű és kisebb változatok is. Így mindenki talál magának megfelelő sonkát húsvétra. Szombathelyen, a Kámon-hús hentesüzletében is készülünk már.

 

Ha igazi sonkaízre vágyik, érdemes ismert húsboltban vásárolni. Szakértők is a hentesboltokat javasolják.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.