A praktikus okok mellett az íz miatt is érdemes grillezésre előkészített húst választani. Mutatjuk, milyen érvek szólnak az előre pácolt hús vásárlása mellett.
Szakértelem
Egy tapasztalt húsbolti eladó tudja, hogy a hús melyik részéből készül igazi grillre való. Tudja azt is, milyen vastag szeletekre van szükség. És azzal is tisztában van, hogyan kell a húst pácolni ahhoz, hogy valóban ízletes legyen.
Mennyiség
Másrészről a pácolt hús is akkor lesz igazán ízletes, ha nagyobb mennyiségben készül. Nem az igazi az íze, ha keveset készítünk belőle. A grillhús is olyan, mint a húsleves vagy a halászlé – két főre nem lehet készíteni. Nagyobb mennyiségben az igazi. Ha pedig előre pácolt hús veszünk, akár két személyra is kérhetünk belőle.
Gazdaságosabb
Nem beszélve arról, hogy hosszú távon gazdaságosabb, ha a fűszerezést is a húsboltban végzik el. Így a fűszerekből sem kell megvennünk többfélét – olyanokat például, amiket amúgy évente csak egyszer-kétszer használnánk.
Kámoni tárkonyos, kurkumás és joghurtos csirkecomb filé.
Az idővel is spórolunk
Ugyancsak az előkészített grillhús vásárlása mellett szól a kényelem is. Ha így szerezzük be a húst, nem kell foglalkoznunk a pácolással, a hús szeletelésének teendőivel. Ami azt is lehetővé teszi, hogy egy spontán grillezéskor is ízletes húst süthetünk. Nem gond, ha az előző napon nem pácoltuk be a húst.
Kóstolhatunk új ízeket
És végül érdemes kiemelni, hogy ha előre pácolt hús vásárolunk, új ízeket is kipróbálhatunk. Méghozzá kockázat nélkül. Vagyis ha csak megkóstolnánk valami újat, csak pár szeletet kell vennünk belőle. És ha ízlett, legközelebb csak odaszólunk telefonon a húsboltba, és máris nagyobb mennyiségben is kérhetjük.
Ha Te is grilleznél, és előre pácolt húst tennél a rácsra, nézz be hozzánk! De akkor is szívesen segítünk, ha magad pácolnál. A hús alapanyag beszerzésében is számíthatsz ránk. Kámon-Hús.