Az ossobucót kóstoltad már? Ha nem, itt az ideje. Nem nehéz elkészíteni, mutatjuk, mit kell tenned… Annyit azért előre elmondanánk: egy nagyon ízletes, szaftos, igazi olaszos ételről van szó.
Először is a hús alapanyagot megbízható hentesnél ajánlott beszerezni. Mert minőségi húsra van szükség. Egyesek csak a borjúlábszárat ajánlják, míg mások szerint a marha is tökéletes hozzá. Mi is ez utóbbi véleményen vagyunk.
Ilyen hús alapanyag szükséges az ossbukóhoz
Ha tehát megvan a 3-4 centiméter vastag szeletekre vágott marhalábszár – amit a kámoni húboltunkból is beszerezhetsz -, jöhet a főzés. Vagyis a sütés. Mert először ajánlott mondjuk serpenyőben olajon vagy vajban körbesütni. Ha ezzel megvagyunk, ugyanebben az edényben, a hátramaradt olajban cukrot karamellizálunk, majd hozzáadjuk az apróra vágott zöldségeket. Így a reszelt hagymát, a répát és a zellert. Erre jöhet egy pohár fehérbor, és egy kis párolás után a paradicsom – ami lehet püré, konzerv is -, majd adjunk hozzá húsleves alaplevet. A főzéshez tegyünk még az ételünkbe egy marék zöldborsót, és ízesítsük sóval, borssal, oregánóval – igazi olaszos ízvilág a cél. Ha ezzel is megvagyunk, visszatesszük a húsunkat a serpenyőnkben lévő alapba, és az egészet betesszük a sütőbe. A húsunkat órákig kell sütnünk alacsony hőfokon. A szabály szerint legalább annyi óráig, ahány centiméter vastag a hús. A sütés közben persze locsolgathatjuk az ételünket, így nem szárad ki. Ha kész, kenyérrel, tésztával vagy akár krumplival is fogyaszthatjuk.
Érdemes kipróbálni. Egy kis újdonság mindig jól jön… Ha további kérdésed lenne, az alapanyag beszerzésekor a húsboltban bátran tedd fel a kollégáinknak.
A receptet a mindmegette.hu oldalon is megtalálod.
Külön köszönöm . dupla bacon-ös hamburgert ami különösen finom volt.Azt bátran elmondhatom hogy ilyen finom hamburgert mostanában nem volt alkalmam enni.(mostanában pedig többet kóstoltam)Maradok hű vásárlójuk.Megosztom másokkal a jó tapasztalatot.