Készíts saslikot a grillen! – Nagyon jó közösségi program

Ha kinti sütés-főzésről van szó, a legtöbben a szelet hús elkészítésre és a bográcsozásra gondolnak. Egyesek szalonnát is szívesen sütnek, de a saslik készítés valahogy keveseket mozgat meg. Pedig nem rossz dolog, hiszen nagyon egyedi, a mi ízlésvilágunknak megfelelő étkek készíthetők így.

Egyszerűen elkészíthető

Plusz vegyük számításba, hogy a pálcikák elkészítése is egy külön program. A kínált hozzávalókból ugyanis mindenki remek összeállítást varázsolhat magának.

Ezzel pedig még közösségibbé tehető a sütögetés élménye.

A sütésre kész ételt akár magunk is átsüthetjük a grillen, de lehet külön felelőse is a műveletnek. Csak arra figyeljünk, mindig legyen, aki forgatja a mini nyársakat. Ugyanakkor arra is célszerű figyelni, hogy olyan hozzávalók kerüljenek a pálcikákra, amik nagyjából hasonló idő alatt készülnek el. Így nem fordulhat elő az, hogy valami már szénné égett, míg a másik eleme az ételnek csak félkész.


Az ideális hozzávalók a bacon, a kolbászkarikák, a vöröshagyma és a csirkehús. De vékonyabb karaj is megfelelő lehet. Zöldségnek mehet a cukkini vagy a gomba. A krumplit inkább hagyjuk… Vagy ha nagyon ragaszkodunk hozzá, főzzük kicsit elő, hogy a rácson biztosan megsüljön.


Természetesen a húsokat ebben az esetben is ajánlott bepácolni. Köretként pedig egy remek saláta vagy egy jó ropogós kenyér kiváló lehet.

Ha kipróbálnád a saslik grillezést, az ideális hús hozzávalók beszerzésében segítünk. Nézz be hozzánk a kámoni hentesüzletünkbe!

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.