Hamarosan itt a november, ezzel együtt a libás ételek ideje. Mi az étteremben és a húsboltban is készülünk. Ha Te se hagynád ki a Márton-napi (havi) libát, mutatunk egy-két alternatívát az elkészítéshez.
Süthetjük egyben a libát. Mivel ez a szárnyas általában nem kis méretű, ezért egy nagyobb összejövetelkor bátran tervezhetünk egyben sült libával. Egy nagyobb család is jól lakhat vele. És nagyon nem is nyúlhatunk mellé vele. A többség szereti a sült libát.
Ha kicsit kisebben gondolkodnánk, libacombot is süthetünk. Ami mondjuk párolt káposztával, burgonyapürével remek – csak, hogy a hagyományos receptnél maradjunk.
Kínálat a húsboltban
Amennyiben kicsit extrábbat készítenénk, kínálhatjuk a libacombot sütőtökkel és mondjuk röszti burgonyával. Vagy ha tovább fokoznánk a dolgot, készíthetünk aszalt szilvás tölteléket is a libacombunkhoz. És így legalább szezonális hozzávalókat használtunk az ízesítéshez.
Szerintünk érdemes beiktatni novemberre legalább egy “libás lakomát”. Ha így tennél, a hús alapanyagot nálunk beszerezheted. Viszont, ha nem fáradnál a sütéssel, főzéssel, ajánljuk figyelmedbe az Omlett novemberi ajánlatát.