Ha nem vagy jártas a grillezésben és biztosra szeretnél menni, akkor a legjobb, ha sertéstarját készítesz. Könnyen süthető, nem lesz száraz és már egy kevés fűszerezéssel is igazán ízletessé varázsolható.
Arra figyeljünk, ha csontos tarját sütünk, hogy a csont körüli rész nehezebben sül át, ezért több időre van szükség. Ha könnyíteni szeretnénk a dolgon, akkor csont nélküli tarját vegyünk a húsboltban.
A pácolást sem kell túlzásba vinni. Sőt az is elég, ha frissen fűszerezzük, ha netán spontán grillezésre kerülne sor. Az azonban igaz, a pácolt húst jobban átjárják az ízek. A flekken fűszer és egy kis plusz fokhagyma igazán remek ízt eredményez, de a mustáros pác is ízletessé teheti a tarjánkat.
Nézzünk akkor egy gyors pác receptet:
Kevés olívaolajhoz adjunk hozzá egy kiskanál mustárt és két kanál ételízesítőt. Mehet bele egy kevés paprika is, bevállalósak csípőset is tehetnek bele. A pác pedig akkor lesz tökéletes, ha két evőkanál tejet is hozzáadunk.
Ha nem szeretnél bajlódni a pácolással, vásárolhatsz a Kámon-hús szakemberei által előre elkészített grillhúsokat is. Nincs más dolgod, csak a húst a grillrácsra tenni és megsütni.