A kézműves termékek most nagyon mennek – mi is ezt az irányt követjük

A legutóbbi bejegyzésünkben írtuk: a különleges ajánlataink összeállításakor törekszünk arra, hogy idényjellegű alapanyagokat használjunk. De nem csak az a fontos manapság egy étteremben, hogy frissen szedett alapanyagokat használjanak, hanem az is, hogy helyi eredetű és minimálisan feldolgozott legyen az az alapanyag. Erről ír a Mindmegette.hu.

Egészen pontosan arról: manapság egyre több étterem törekszik arra, hogy ilyen módon csökkentse az ökológiai lábnyomát. Olvasható, hogy számos séf, illetve étterem tulajdonos igyekszik lokális termelőktől megvásárolni a magas és lehetőleg mindig azonos minőségű terményt, a tanyasi és a birtoktermékeket. Ha saját kerttel is rendelkezik az étterem, maguk termesztik a zöld fűszereket és a többi, nehezen beszerezhető alapanyagot. Ez nálunk is így van.

Az Omletthez tartozik egy kiskert is, itt a fűszernövények mellett egy-két zöldséget is termesztünk. És még kézműves jellegű termékeket is készítünk. Volt, hogy saját sört főztünk és házi savanyúságot is készítünk – egyebek között. A húsboltban természetes, hogy saját készítésű kolbászok is lógnak a szalonnák és a sonkák között. És kísérletezünk mindig valamilyen extra ízesítéssel is – az ínyencebb vásárlók kedvéért. A sajtpultba is érdemes “benézni”, ha már a kézműves termékeket említjük. Ugyanis több kisebb sajtműhely termékeit is árusítjuk.

Húsbolt Szombathely

Egy kis “házi”

Szóval, ha Neked is számít, hogy házi jellegű, helyben készült, nem nagyipari termékeket is kóstolj, várunk a bisztróban, a húsboltban és az étteremben is. És, amit még nem mondtunk, a környezetbarátabb működés érdekében napkollektorokat használunk, az áramot megújuló forrásból szerezzük be. És a hulladékot is szelektíven gyűjtjük.

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.