A legutóbbi bejegyzésünkben írtuk: a különleges ajánlataink összeállításakor törekszünk arra, hogy idényjellegű alapanyagokat használjunk. De nem csak az a fontos manapság egy étteremben, hogy frissen szedett alapanyagokat használjanak, hanem az is, hogy helyi eredetű és minimálisan feldolgozott legyen az az alapanyag. Erről ír a Mindmegette.hu.
Egészen pontosan arról: manapság egyre több étterem törekszik arra, hogy ilyen módon csökkentse az ökológiai lábnyomát. Olvasható, hogy számos séf, illetve étterem tulajdonos igyekszik lokális termelőktől megvásárolni a magas és lehetőleg mindig azonos minőségű terményt, a tanyasi és a birtoktermékeket. Ha saját kerttel is rendelkezik az étterem, maguk termesztik a zöld fűszereket és a többi, nehezen beszerezhető alapanyagot. Ez nálunk is így van.
Az Omletthez tartozik egy kiskert is, itt a fűszernövények mellett egy-két zöldséget is termesztünk. És még kézműves jellegű termékeket is készítünk. Volt, hogy saját sört főztünk és házi savanyúságot is készítünk – egyebek között. A húsboltban természetes, hogy saját készítésű kolbászok is lógnak a szalonnák és a sonkák között. És kísérletezünk mindig valamilyen extra ízesítéssel is – az ínyencebb vásárlók kedvéért. A sajtpultba is érdemes “benézni”, ha már a kézműves termékeket említjük. Ugyanis több kisebb sajtműhely termékeit is árusítjuk.
Egy kis “házi”
Szóval, ha Neked is számít, hogy házi jellegű, helyben készült, nem nagyipari termékeket is kóstolj, várunk a bisztróban, a húsboltban és az étteremben is. És, amit még nem mondtunk, a környezetbarátabb működés érdekében napkollektorokat használunk, az áramot megújuló forrásból szerezzük be. És a hulladékot is szelektíven gyűjtjük.