Kocsonya Szombathelyen – Készen is vihetsz tőlünk, de a főzéshez való alapanyag beszerzésében is segítünk

A kocsonya tipikusan az az étel, amit kis mennyiségben nem érdemes elkészíteni. Ha már egyszer nekiláttunk, ne csak 2-3 tányérral főzzünk. És ne csak azért, mert így gazdaságosabb, hanem mert akkor lesz igazán finom, ha nagy adagban, jó sok hozzávalóval készül.

Egyébként nem nagy művészet jó kocsonyát készíteni. Ha jó az alapanyag és áldozunk időt a főzésre, nem nyúlhatunk nagyon mellé. Mi azt gondoljuk, füstölt csülök, zsírosabb és szárazabb hús, köröm és bőr is menjen bele. Még akkor is, ha ezeket nem kifejezetten szeretjük. Nem szükséges ugyanis a kevésbé szimpatikus hozzávalókat is beletenni a kész kocsonyába. Viszont a főzéskor nélkülözhetetlenek.

Kámonban nagyjából két naponta készül kocsonya

Ahogy azt már korábban írtuk: a kollagén tartalmú hozzávalókból fől ki ugyanis a zselatin, és annak hatására áll össze a kocsonya. Ilyen – szerintünk – finomságokat a húsboltunkban beszerezhetsz. Már ha otthon készítenél kocsonyát. De ha nem vagy nagy “konyhatündér” vagy nem szeretnél nagy mennyiségben főzni, a bisztróban kész formátumban is beszerezheted a téli finomságot. Kámonban nagyjából két naponta főzünk kocsonyát a szezonban.

Szóval ha kocsonyát keresel Szombathelyen, akkor a Kámon-hús jó választás. Akár alapanyag, akár kész kocsonya vásárlása a terv, mi segítünk.

 

Szólj hozzá

You must be logged in to post a comment.